PSP: Vrbenského hasiče Karla Friedricha ocenili premiér Sobotka a poslanec Velebný

18.09.2016 21:33

V Horských lázních v Karlově Studánce na Vrbensku ocenili předseda Vlády ČR Bohuslav Sobotka a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný významného vrbenského hasiče Karla Friedricha.

PSP: Vrbenského hasiče Karla Friedricha ocenili premiér Sobotka a poslanec Velebný
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Na Bruntálsko zavítal předseda Vlády ČR Bohuslav Sobotka, kterého doprovázel poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný a hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. V Horských lázních v Karlově Studánce na Vrbensku v sobotu 17. září 2016 v 18 hodin se setkali se zástupci Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, především Okresního sdružení hasičů Bruntál. Společně tam řešili práci a podporu sdružení, ale i profesionálních a dobrovolných hasičů.

Prioritou večerního setkání bylo především ocenění významného vrbenského hasiče Karla Friedricha, který svůj život věnuje výchově dětí a mládeže v hasičském směru. U této příležitosti předseda Vlády ČR Bohuslav Sobotka udělil ocenění ministra vnitra Milana Chovance a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný předal plaketu za celoživotní hasičskou práci panu Karlu Friedrichovi.

„Během svého života Karel Friedrich vychoval nespočet vynikajících jedinců v požárním sportu, ale i hasiček a hasičů působících v profesionálních a dobrovolných výjezdových jednotkách, a to i přes své několikaleté zdravotní komplikace. Proto jsem velmi rád, že i přes nediplomatické jednání ze strany vedení města Vrbna pod Pradědem, se nám nakonec podařilo zorganizovat významnou událost s návštěvou pana premiéra v Karlově Studánce. Karla Friedricha si moc vážím, patří mezi významné osobnosti naše regionu a kraje a ocenění si velmi zaslouží,“ doplnil poslanec Ladislav Velebný.

Slavnostního večera se zúčastnili starostka Karlovy Studánky Radka Chudová, zastupitelka Moravskoslezského kraje Helena Kudelová, ředitel Horských lázní Karlova Studánka Radomír Maráček, vedoucí klientského centra a rekreologie Soňa Köhlerová, ředitel ÚO HZS MSK Bruntál Jiří Patrovský, vedoucí ÚO Policie ČR Bruntál Radovan Krygel, za KSH MSK Roman Krusberský, 1. náměstek starosty OSH Bruntál Oldřich Orság, za OSH Bruntál a vedoucí okresní odborné rady mládeže Ladislav Vaníček, velitel hasičů v Karlově Studánce Martin Chuda, velitel hasičů ve Vrbně pod Pradědem Ondřej Chalupa, starosta SDH Vrbno pod Pradědem Ladislav Jelínek, náměstek starosty SDH Vrbno pod Pradědem Květoslav Zbořil, jednatel SDH Vrbno pod Pradědem Igor Soporský a členka SDH Vrbno pod Pradědem Petra Vráblíková.

Návštěva předsedy Vlády ČR Bohuslava Sobotky a jeho doprovázející delegace včele s poslancem Parlamentu ČR Ladislavem Velebným a hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem pak pokračovala do Ludvíkova na jednání s významnými podnikateli okresu Bruntál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…