Pardubický kraj sní své letošní MLSy

17.05.2016 22:01

V Rytířských sálech zámku v Pardubicích byly vyhlášeny výsledky jubilejního desátého ročníku soutěže MLS Pardubického kraje, kterou každoročně vyhlašuje krajské informační středisko AGROVENKOV ve spolupráci s Pardubickým krajem.

Pardubický kraj sní své letošní MLSy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: V Rytířských sálech zámku v Pardubicích byly vyhlášeny výsledky jubilejního desátého ročníku soutěže MLS Pardubického kraje.

Vedle tradičních výrobců se dostalo také na celou řadu nových regionálních výrobců včetně Střední školy zemědělské a veterinární v Lanškrouně.

„Poptávka po regionálních potravinách je stále velká, a proto mne těší, že můžeme jejich výrobce podpořit a ocenit. Doufám, že také díky tomuto ocenění obstojí na často velmi složitém a nesmlouvavém trhu,“ řekl krajský radní Václav Kroutil, zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov. „Pokud lidé najdou produkt označený jako MLS mají jistotu, že byl vyroben v našem regionu, našimi výrobci a z našich surovin,“ dodal radní Kroutil.

Ocenění si za své výrobky odnesli výrobci v celkem čtyřech kategoriích: Mlýnské, pekárenské a cukrářské výrobky, Mléko a mléčné výrobky, Maso a masné výrobky a Výrobky z medu a ostatní. Za zmínku stojí úspěch Střední školy zemědělské a veterinární v Lanškrouně v kategorii mléčných výrobků, kde uspěla se svým selským sýrem, který studenti vyrábí ve vlastní minimlékárně, která byla před nedávnem otevřena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…