Správa železniční dopravní cesty: Nádražní budova ve Slaném má novou fasádu

17.01.2019 19:23

Včera slavnostně skončila oprava výpravní budovy v železniční stanici Slaný, která probíhala od října loňského roku a zahrnovala zejména obnovu fasády budovy. Revitalizací prošla také veřejná WC, nový je venkovní mobiliář, zejména lavičky a odpadkové koše. Cena za opravu dosáhla výše téměř čtyř milionů korun.

Správa železniční dopravní cesty: Nádražní budova ve Slaném má novou fasádu
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Výpravní budova železniční stanice ve Slaném pochází z 19. století. Před několika lety byly vyměněny otvorové výplně, střešní krytina hlavní budovy, některé klempířské prvky a betonová zámková dlažba pod přístřeškem. Nyní došlo na opravu omítek a hlavní římsy, nový je obklad soklů obvodového pláště budovy. Železniční stanice dostala také nové označníky a venkovní výložníková osvětlovací tělesa. Během letošního roku se zde ještě doplní nové elektronické informační tabule. V odbavovací hale byla obnovena výmalba.

Další částí rekonstrukce nádražní budovy ve Slaném byla kompletní oprava interiéru veřejných WC, které jsou umístěny ve východní části budovy a jsou přístupné z haly. Díky novému řešení je nyní mohou používat i osoby s handicapem. Bezbariérový je také přístup do budovy ze strany nástupiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…