„Až Zeman chcípne, ožeru se“ zaznělo i v ČT. A autor výroku něco přidal

19.11.2015 7:09

Když aktivista Pražského Majdanu a zakladatel Východoevropské agentury pro boj s ruskou propagandou Tomasz Peszynski označil na svém facebookovém profilu prezidenta Zemana za „fašistické hovado“, asi netušil, jakou reakci tím vyvolá. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček se proti aktivistovým slovům ohradil na Facebooku a následně i ve vysílání České televize. Ani to však Peszynskiho neodradilo od nevybíravých útoků na hradní osazenstvo.

„Až Zeman chcípne, ožeru se“ zaznělo i v ČT. A autor výroku něco přidal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

„Zasraný fašistický hovado Miloš Zeman až chcípne, strašně se ožeru,“ zveřejnil Peszynski ve středu ve čtvrt na dvě ráno na svém facebookovém profilu. O den dříve se aktivista Pražského Majdanu zúčastnil protestního pochodu na Hrad proti prezidentu Miloši Zemanovi, který spolupořádala jím založená Východoevropská agentura pro boj s ruskou propagandou.

Odeslaný screenshot obrázek

Aktivistův nevybíravý útok na našeho nejvyššího ústavního činitele neunikl pozornosti hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, jenž se proti Peszynskému ohradil na svém facebookovém profilu. „Nenávist, vztek, slovní agresivita. To je svět odpůrců pana prezidenta,“ napsal Ovčáček na sociální síti.

K Pesznyskému se mluvčí prezidenta Zemana vrátil ještě jednou – ve vysílání České televize. Ve středečním vydání pořadu Interview ČT 24, kde si s moderátorkou Světlanou Witowskou povídal o oslavách výročí 17. listopadu a dění kolem prezidenta Zemana, který vystoupil na Albertově po boku protiislámských aktivistů z Bloku proti islámu.

„Bohužel jsme svědky ignorance, nálepkování, a i určitého sociálního rasismu. To je taková klasická situace, se kterou se já denně setkávám při reakcích pražské kavárny: že voliči Miloše Zemana jsou nevzdělaní, hloupí, lůza a špína,“ vysvětloval Ovčáček moderátorce pořadu. „Když se podíváte například na vyjádření pod jménem Tomasze Peszynskiho z Pražského Majdanu, a teď cituji, doufám, že nebude Česká televize pokutována, zasraný fašistický hovado Miloš Zeman až chcípne, strašně se ožeru. To je přesně ono,“ konstatoval hradní mluvčí.

Peszynského reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Drahý Ovčáčku, vidím, že sleduješ můj Facebook, takže ti vzkazuji, že nenávist, kterou šíříš ve jménu svého fašistického šéfa jako jeho kryploidní Goebbels, je 100 x morálně horší, než moje nadávky na vás dva nejubožejší ostudy této země od sametové revoluce,“ vyslal na Hrad rázný vzkaz.

Odeslaný screenshot obrázek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…