„Bílí, běžte pryč!“ Jedna žena neposlechla a umělci se za to omluvili

31.10.2017 11:50

V kanadském Halifaxu došlo ke zvláštní situaci. Pořadatelé zdejšího hudebního festivalu se omluvili za „zjevně rasistické chování“ ženy bílé pleti, která odmítla uvolnit místo u pódia lidem s jinou barvou pleti. Informoval o tom server kanadského deníku National Post.

„Bílí, běžte pryč!“ Jedna žena neposlechla a umělci se za to omluvili
Foto: wikipedia
Popisek: Kanadská vlajka.

Jednatřicetiletá zpěvačka Lido Pimienta občas na svých koncertech žádá diváky bílé pleti, aby místo poblíž pódia uvolnili lidem odlišné barvy pleti. V Kanadském Halifaxu však s touto prosbou narazila. Fotografka bílé pleti se odmítla vzdálit od pódia. Pořadatelé festivalu Halifax Pop Explosion se za chování fotografky omluvili na sociálních sítích a přislíbili, že si příště dají lepší pozor na to, aby k „otevřeně rasistickému chování“ na akci nedocházelo.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Napříště by se účastníkům festivalu a lidem, kteří akci spoluorganizují, mělo dostat důkladnějšího školení k potlačení určitých rasistických projevů. Lidé, kteří se budou chovat rasisticky, napříště nebudou na festival vpuštěni.

K incidentu došlo 19. října. Lido Pimienta požadovala, aby místo u jeviště bylo uvolněně dívkám odlišné barvy pleti, a když se nesetkala s patřičně pozitivní reakcí ani na desátou výzvu v řadě, bílou fotografku sama vytlačila. Fotografka festival znechuceně opustila.

Organizátoři festivalu se na sociální síti omluvili lidem odlišné barvy pleti a přislíbili, že pro příště udělají vše pro to, aby se lidé odlišné barvy pleti cítili dobře a rádi se na festival vraceli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…