"Český majdan" je prý v plném proudu. Petr Hájek se rozepsal o zajímavých souvislostech vítání americké kolony a protestů proti Zemanovi

22.03.2015 11:56

Petr Hájek se na svém webu Protiproud vysmál aktivitě Pavla Šafra a Svobodného fóra, jež vyzývá k protestu proti protestům či k bojkotu bojkotu. Zdá se vám to zvláštní? Podle Hájka jde zkrátka o to, aby příznivci Američanů, prý novodobých okupantů, zamezili svobodným protestům, které se chystají proti průjezdu kolony NATO Českem. Platí to prý Američané, stejně jako červené karty proti Miloši Zemanovi.

"Český majdan" je prý v plném proudu. Petr Hájek se rozepsal o zajímavých souvislostech vítání americké kolony a protestů proti Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

"Svobodné fórum má příznačný český podtitul: Portál Free Czech Media — Sdružení pro svobodnou žurnalistiku. Pěkně dvojjazyčně, jako bylo v zemi zvykem za dob nacistického protektorátu Böhmen und Mähren, s tím rozdílem, že nyní němčinu nahradila angličtina," píše Hájek s dovětkem, že Američané, kteří budou platit bojkot bojkotu, platili už červené karty proti Miloši Zemanovi. Hájek je nazývá "rudými knížkami".

Podle něj se k tomu přiznal i sám Šafr, když přiznal, že organizátoři akce s červenými kartami se budou podílet i na organizaci této akce.

Bolševismus byl importován ze Západu, na Majdanu jsme viděli totéž

Nit suchou následně nenechává ani na Šafrovi samotném. Vedl prý řadu médií a všude byl nakonec vyhozen. Jeho odbornost je prý sporná, ale k Američanům je bytostně loajální. "Je to 'blouznivec našich hor', kterého se nakonec ujali američtí soudruzi, protože jeho 'loajalita' narozdíl od odborných schopností, je 'kádrově nezpochybnitelná',“ myslí si Hájek.

Celý komentář ZDE

Pak se vysmál přirovnání Šafra, který svůj boj přirovnal k odporu národa proti sovětským vojákům v srpnu 1968, kdy byl dítě v peřince a jeho tatínek prý pomáhal bránit rozhlas. Podle Hájka těmito argumenty jen dokazuje, jak to má popletené. "Ti, kteří nechtějí další armády 'dočasně umístěné' na našem území, se právě chystají protestovat. Měl byste jít tedy s nimi, ne proti nim,“ vzkázal Šafrovi.

Místo toho se prý chová přesně jako ti, kteří tehdy sovětské vojáky vítali a účtovali s opozicí. Včetně chlapáckých výkřiků "Už jsem se prostě nasral“. "I tehdy bylo najednou jedno, kdo je a kdo není komunista. I tehdy režimní média a novinářští kolaboranti 'značkovali' odpůrce jako 'pravičáky, extremisty'. Nám, protestujícím a bojkotujícím, to bylo pochopitelně jedno. Tak jako dnes,“ píše Hájek.

Celá výzva Pavla Šafra ZDE

Zmatení svých názorů ale prý mnohonásobný šéfredaktor prokázal svým vyznáním boje proti Rusku. "Skutečnost, že tady žijí idioti, kteří chtějí zničit Českou republiku a chtějí nás dostat do Ruska, mě uráží a znechucuje. Půjdu se s nimi třeba i porvat. Už mám toho kremelského svinstva plné zuby. A za svoji zem a její svobodu má člověk bojovat. Chci být v NATO a chci, abychom byli pevnými spojenci demokratického světa. Musíme se jasně vypořádat s pátou kolonou. A prosadit, že patříme na Západ. Že nejsme barbaři.“

Hájek mu oponoval tvrzením, že bolševismus byl během první světové války záměrně importován do Ruska ze západu k jeho likvidaci a carské Rusko se následně stalo jeho první obětí. V roce 2014 jsme prý viděli něco podobného v Kyjevě na Majdanu.

Protesty proti průjezdu kolony, které se dozajista projeví, budou podle Hájka skutečným projevem oné tolik vzývané "občanské společnosti“. "Je úplně jedno, jak protesty zpravodajsky 'uchopí' západní televize a ostatní korporátní média,“ píše. Lidé, kteří upřímně nesouhlasí s dalším ponižováním naší země, se podle něj nedají.

Na závěr Hájek připoměl, že průjezd vojáků NATO přes naše území potrvá čtyři dny a české zákony stanoví, že v takovém případě má o průjezdu rozhodovat Parlament, nikoli jen vláda, jak se to stalo. České zákony ale zřejmě stoupence Američanů nezajímají, poznamenává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…