Další akce proti ČT. Tentokrát s podstatnou inovací

04.07.2016 14:55

Strana práv občanů senátora Jana Veleby se spolu se Svobodou a přímou demokracií Tomia Okamury rozhodla vydat petici, která si bere za cíl zrušení povinnosti platit koncesionářské poplatky pro seniory a zdravotně postižené a pro ty ostatní je učinit pouze dobrovolné.

 Další akce proti ČT. Tentokrát s podstatnou inovací
Foto: Strana Práv Občanů (SPO)
Popisek: Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) a Strana Práv Občanů (SPO) podepsali smlouvu o společné koaliční kandidatuře ve volbách do krajských zastupitelstev v roce 2016

Anketa

Přestřelil Miloš Zeman, když velvyslance USA Schapira nepřímo nařkl z korupce?

4%
96%
hlasovalo: 10501 lidí

„Vážení, v dnešní tiskové zprávě vás chceme informovat o tom, že Strana práv občanů ve spolupráci s SPD T. Okamury spouští celostátní petiční akci týkající se zrušení koncesionářského poplatku České televizi pro seniory a zdravotně tělesně postižené osoby,“ uvádí tiskový odbor SPO.

Zároveň také zmiňuje, že ostatní lidé by měli mít možnost rozhodnout se, komu složí svůj koncesionářský poplatek, zda to bude televize, či kultura, „nebo třeba dětským domovům v jejich regionu“.

O propagaci petice se zasadil také sám Okamura, který na svém profilu na Facebooku urguje svoje sledující, aby petice tiskli a šířili dál. „Potřebujeme co nejdříve dosáhnout počtu 10 tisíc podpisů na papírových arších, aby byla naše petice veřejně projednána ve Sněmovně během podzimu! POZOR – pouze papírová petice je právně závazná!“ zdůraznil.

Odkaz na online petici zde

„Žádáme po ČT, aby poskytovala pouze ověřené, komplexní, objektivní a vyvážené informace,“ napsal Okamura a dodal, že taktéž po České televizi chce, aby „přestala manipulovat veřejným míněním ve prospěch těch, které vedení televize prosazuje“.

„Veřejnoprávní Česká televize se zpronevěřila svému poslání přinášet objektivní a pravdivé informace o dění doma i ve světě a stala se politicky angažovanou institucí,“ uvedl s tím, že ČT „dehonestuje názory drtivé většiny českých občanů, například ohledně migrace“.

Jedná se podle něj o situaci, která je již za hranou zákona a poslanci by o ní měli okamžitě jednat a navrátit ČT „důvěru a důstojnost“. „Žádáme v prvé řadě změnu výběru vedení České televize – žádáme přímou volbu ředitele České televize, který by tak nebyl odpovědný politikům a jejich kmotrům, ale nám, občanům České republiky,“ dodal.

Celý příspěvek Tomia Okamury:

Podpořte naší PETICI za objektivitu zmanipulovaného zpravodajství České televize! PROSÍM VYTISKNĚTE SI PETICI, PODEPIŠTE SE, ZAŠLETE NÁM PODEPSANÉ ARCHY NA ADRESU UVEDENOU V PETICI A SDÍLEJTE: http://spd.cz/…/Petice-za-p%C5%99%C3%ADmou-volbu-%C5%99edit…

Potřebujeme co nejdříve dosáhnout počtu 10 tisíc podpisů na papírových arších, aby byla naše petice veřejně projednána ve Sněmovně během podzimu! POZOR - pouze papírová petice je právně závazná!

Elektronickou, avšak právně nezávaznou formu petice, můžete podepsat zde, prosím sdílejte:http://www.petice24.com/petice_za_pimou_volbu_editele_eske_…

Žádáme po ČT, aby poskytovala pouze ověřené, komplexní, objektivní a vyvážené informace. 
Žádáme, aby Česká televize přestala manipulovat veřejným míněním ve prospěch těch, které vedení televize prosazuje, a žádáme, aby televize přestala dehonestovat ty, kteří jsou u manipulátorů v nemilosti.

Veřejnoprávní Česká televize se zpronevěřila svému poslání přinášet objektivní a pravdivé informace o dění doma i ve světě a stala se politicky angažovanou institucí.

Česká televize ignoruje nebo dokonce odsuzuje a dehonestuje názory drtivé většiny českých občanů, například ohledně migrace. Posledních několik let se přitom míra manipulace s informacemi neustále zvyšuje.

Výběr a zpracování přinášených informací je mnohdy tendenční. Do diskusí k vybraným tématům jsou, až na naprosté výjimky, zváni pouze hosté s názory, které odpovídají potřebám manipulace.

My, občané České republiky a televizní koncesionáři nechceme, aby Česká televize zaujímala jakékoli politické postoje, ale aby pravdivě informovala a nezkreslovala zprávy o světě kolem nás.

Vyzýváme jak vedení České televize, tak i Parlament a Vládu České republiky, aby situaci, která je za hranou zákona o České televizi, začala řešit. Je přitom zřejmé, že stávající mechanismy kontroly objektivity a veřejnoprávnosti ČT selhávají.

Žádáme proto zástupce občanů v Parlamentu, aby začali zcela vážně diskutovat systémové změny, které by vrátily České televizi důvěru a důstojnost.

Žádáme v prvé řadě změnu výběru vedení České televize - žádáme přímou volbu ředitele České televize, který by tak nebyl odpovědný politikům a jejich kmotrům, ale nám, občanům České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…