„Jste odporní. Proti způsobu tohoto myšlení budu bojovat do posledního dechu!“ Lidl umazal v rámci „náboženské neutrality“ kříže kostelů na letáku a je moc a moc zle

01.09.2017 17:10

Na to, že obchodní řetězec Lidl v Belgii na svých reklamních letácích vymazal kříže z řeckých kostelů, zareagoval na serveru Kechlibar.net publicista a odpůrce politické korektnosti Marian Kechlibar. Řetězec se brání, že hájí náboženskou neutralitu.

„Jste odporní. Proti způsobu tohoto myšlení budu bojovat do posledního dechu!“ Lidl umazal v rámci „náboženské neutrality“ kříže kostelů na letáku a je moc a moc zle
Foto: Archiv MK
Popisek: Matematik a publicista Marian Kechlibar

Kříže z modrých kupolí kostelů na ostrově Santorini zmizely zřejmě i na českých letácích společnosti, která v těchto dnech láká na akci „Řecký týden“. A jak si stěžují zákazníci obchodu v diskusích, skutečně jim kříže na kupolích chybí. Rozhořčení zákazníci se pak ozvali zejména v Belgii, kde na případ upozornila televize RTL. Společnost se pak hájí tím, že se snaží o politickou a náboženskou neutralitu. 

„Současný ‚řecký týden‘ v Belgii s sebou přinesl inovaci tak absurdní, že ještě před pár lety bych si ji ani nedovedl představit. Z obalů produktů Eridanous byly vymazány kříže na kostelích,“ popsal Kechlibar ve svém textu. 

 

  • Názor Mariana Kechlibara najdete ZDE

„Do očí bijící pokus o přepisování nikoliv jen historie, ale dokonce současnosti, vzbudil v Belgii bouři. Soukromá televize RTL se obrátila na mluvčího řetězce Lidl, který k věci sdělil následující. ‚Jsme společnost, která respektuje různorodost a to vysvětluje, proč jsme na obalech zvolili tento design. Vyhýbáme se užití náboženské symboliky, protože nechceme příspívat k vyloučení žádného náboženství‘,“ ocitoval to Kechlibar s tím, že k tomu není možné dodat žádné objektivní komentáře.

Originál nahoře vs. upravená fotka z letáku Lidlu v Belgii

„Když už jste tak neutrálně vykleštění, tak si tam vyfoťte skálu nebo loďku na moři. Ale co vám dává právo vzít si dva kostely a upravit si je Photoshopem podle svého vlastního diverzně-inkluzivního kréda? To nejsou budovy postavené k uctívání vaší různorodosti, ale nějakého konkrétního boha, který je pro někoho Bůh, a vy nemáte právo, nemáte právo, to žádným způsobem předělávat,“ rozčílil se Kechlibar.

Následně pak ve své kritice ještě přitvrdil. „Jste odporní. Proti způsobu myšlení, který tímhle dáváte najevo, budu bojovat do posledního dechu. Tohle vymazávání nepohodlných skutečností ze světa mě opravdu mimořádně vyvádí z míry. Když se vám v tomhle povolí volná ruka a budeme vám to tolerovat (kdo? my, občané, spotřebitelé), kam až dojdete? Budete jednoho dne vymazávat z fotografií lidi, jako to dělal Sovětský svaz za báťušky Stalina? Ti ani nepotřebovali Photoshop. Kdo upadl do nemilosti, zmizel i z obrázků,“ řekl rázně Kechlibar. 

Následně podotkl, že prací Lidlu je prodávat potraviny, nikoliv přiohýbat fyzickou a politickou realitu světa. „Jestli tohle je pokrok, tak chci zpátky do ‚dob temnoty‘, čili dejme tomu devadesátých let dvacátého století,“ uvedl. „Preventivně si smazat vlastní historii a kulturu sami? To už si ten Mr. Džihád může opravdu dát jen kávičku a počkat, než ostatní udělají jeho práci za něj,“ uzavřel Kechlibar.

Leták Lidlu v ČR


Posuďte sami, zda kostel v povzdálí má svůj kříž či nikoli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…