Odmítli upéct svatební dort dvěma lesbám. A dostali pořádný ,,flastr"

10.07.2015 8:21

Americký komentátor Todd Starnes, který často vystupuje jako host na Fox News, se ve svém komentáři věnuje případu věřícího manželského páru Aarona a Melissy Kleinových. Manželé provozující cukrárnu odmítli pro své náboženské přesvědčení upéci dort lesbickému páru a čelí za to pokutě ve výši 135 000 dolarů.

 Odmítli upéct svatební dort dvěma lesbám. A dostali pořádný ,,flastr"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod hrdosti homosexuálů Prague Pride 2014

Oregonský úřad zabývající se potíráním diskriminace (BOLI) nařídil Kleinovým vyplatit odškodné lesbickému páru ve lhůtě do 13. července. V opačném případě by mohlo být uvaleno zástavní právo na jejich dům. Kleinovi byli oficiálně pokutováni za to, že se dopustili protiprávní diskriminace osob stejného pohlaví. Úřad rovněž zakázal oběma manželům veřejně o celém případu hovořit. „Je to zastrašování a šikana. To je jediné, o co tady jde. Nutí nás vyplatit těm dvěma dívkám 135 000 dolarů a i když později uspějeme v odvolání, ty penze nám nevrátí,“ cituje Starnes názor obou manželů, který mu sdělili v telefonickém rozhovoru.

Mluvčí BOLI potvrdil, že manželům Kleinovým poslali standardní výzvu k učinění platby. „V dopise je informujeme, že pokud tak neučiní, obrátíme se na jiný úřad, který může uvalit zástavní právo na jejich nemovitost. Jsme ochotni přijmout buď plnou platbu či se dohodnout na splácení,“ sdělil mluvčí úřadu s tím, že manželé mohou požádat o zastavení vymáhání pokuty v rámci svého odvolání. Jak ovšem Starnes upozorňuje, celá věc má jeden háček. O případě na oregonském úřadu rozhoduje komisař Brad Avakian, který je hlasitým zastáncem hnutí lesbiček a homosexuálů.

Celý text v angličtině najdete ZDE

„Soudce, porota a kat jsou tak na jednom místě. Avakian má v úmyslu eliminovat názory, se kterými osobně nesouhlasí. Zaslaný dopis ukazuje, že úřady nehodlají v této věci couvnout. Příslušní úředníci ani minutu nepomysleli, že by udělali něco špatně,“ sdělila Starnesovi právní zástupkyně manželů Kleinových Anna Harmonová. Tony Perkins z Rady pro rodinu jde ještě dál a tvrdí, že na Avakiana by byl pyšný jistě i Mussolini a on sám se chová jako diktátor. „Nejenom, že jim chtějí zničit podnikání, ale ještě je navíc chtějí připravit o jejich domov,“ nechal se slyšet Perkins.

Manželé se plánují proti trestu v každém případě odvolat. „Avakian a jeho kohorta porušili moje práva zaručená americkou Ústavou. Budu s nimi bojovat do posledního dechu,“ říká pan Klein a jeho manželka dodává, že se nenechá Avakianovým tvrdým postojem zastrašit. „Rozhodně to nevzdáme a jsem si jistá, že z tohoto boje vzejdeme posíleni. Můj manžel Aaron i já bojujeme nejenom sami za sebe, ale za každého Američana. Bojujeme za svobodu a nehodláme couvnout ani o píď,“ dodává paní Mellissa s odhodláním.

Stejný názor zastává i jejich právní zástupkyně Harmonová. „Nejvyšší čas ukázat, že jsme skuteční Američané. Zažíváme všichni těžké časy, protože jsou v ohrožení naše svobody. Právě proto je správná doba, abychom sebrali potřebnou odvahu a konečně proti tomuto neblahému trendu veřejně pozvedli hlas.“ Vše tedy nasvědčuje tomu, že manželé Kleinovi v žádném případě nehodlají házet ručník do ringu a celý případ zdaleka není u konce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…