Prasárna, idiot, psychopat! Toto se děje po vypuštění zprávy, že byl zadržen Ivan Langer

13.10.2015 12:21

Ivo Ištvan a Robert Šlachta opět zorganizovali velký policejní zátah. Tentokrát se měl týkat solárních baronů a jedním ze zadržených byl i bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer. Na jeho facebookvém profilu se po zveřejnění informace začala hromadit vyjádření podpory, ale i taková, která by Ivo Ištvana rozhodně nepotěšila.

 Prasárna, idiot, psychopat! Toto se děje po vypuštění zprávy, že byl zadržen Ivan Langer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Anketa

Která země má lepšího prezidenta, Česká republika nebo Slovensko?

10%
hlasovalo: 7832 lidí

Zátah Šlachtových mužů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu za pomoci pracovníků Generální inspekce bezpečnostních sborů a pod dozorem státních zástupců z Ištvanova VSZ v Olomouci probíhal od úterního rána na řadě míst v Praze a v Olomouckém kraji. Týkat se měl solární elektrárny v Ševětíně, která je třetí největší v celé ČR. Podle Ivo Ištvana jsou zadržené osoby podezřelé ze zneužití pravomoci úřední osoby, přijímání úplatku a podplácení. To značí, že akce s krycím jménem Vidkun měla mířit i do politiky.

Informaci, že policisté zamířili k Ivanu Langerovi, poprvé zveřejnil ve vysílání České televize její známý investigativní reportér Jiří Hynek. Web Novinky.cz posléze přidal informaci, že bývalý ministr vnitra je vyslýchán na policejním prezidiu v Praze; ovšem doposud nebyl obviněn.

Později se objevila informace na webu týdeníku Respekt, že část peněz, které byly za pochybnou stavbu solární elektrárny zaplaceny, měla směřovat do advokátní kanceláře, ve které Langer do roku 2010 působil. Právě to prý tedy může být důvodem exministrova zadržení.

To zas bude mít Ištvan ostudu. Hoďte už na něj někdo síť

Okamžitě poté, co Jiří Hynek na obrazovce ČT jako první zprávu vypustil, začala se na Langerově facebookovém profilu hromadit vyjádření podpory a rovněž velmi příkré názory na Ivo Ištvana a jeho fungování při vyšetřování.

Až bývalý místopředseda ODS opustí policejní prezidium, bude si moci přečíst vzkazy typu „Ivane, drž se“, nebo „Děje se zas cosi sakra divného“. Jeden z diskutujících se Ivana Langera ptal, zda v posledních deseti letech někomu nedaroval kabelku nebo šperk. Jednalo se o narážku na slavné tažení Ivo Ištvana a Roberta Šlachty proti dárkům pro tajemnici premiéra Nečase Janu Nagyovou (dnes Nečasovou).

Další z Langerových známých soudil, že celá věc je velmi divná. Zejména prý, když Langera sebrali právě nyní, když se v poslední době začal opět intenzivněji zajímat o politiku. „Mám divnej pocit z takovýchto zatýkání, takže očekávám tunu nezpochybnitelných důkazů! Zatím jsem na ČT24 jen slyšel kecání o tom, s kým se Langer znal, a to mě opravdu nestačí,“ napsal s tím, že takto by mohli pozavírat celou redakci České televize i s přizvanými experty, protože ti všichni také tvoří jeden velký kamarádšoft.

Jiný z Langerových přátel poznamenal: „PRASÁRNA! Prostě další prasárna všemocných prokurátorů a policejních složek, co umí realizovat akci ‚na zakázku‘.“ Někteří se navíc podivovali, že Langer byl zadržen právě v době, kdy měl v Praze vypovídat u soudu proti deníku MF DNES, který žaloval pro pomluvu.

Na svém profilu se pak o celé solární kauze rozepsal Petr Štěpánek, známý novinář, rocker a dlouholetý člen ODS. Podle něj je průběh těchto senzačních kauz vždy stejný. „Napřed idioti vymyslí, že jedna komodita, třeba nafta coby pohonná hmota a nafta coby topný olej, má různou cenu, a pak se ti samí idioti mohou přetrhnout, když toho někdo zneužívá, možná přesněji – prostě využívá,“ poznamenal. Úplně stejný případ prý byly solární elektrárny. Podivný stav, kdy na Silvestra mohu na solárních panelech vytřískat o mnoho milionů více na dotacích než po půlnoci na Nový rok, podle Štěpánka vede zcela pochopitelně k tomu, že to lidé chtějí za každou cenu stihnout před půlnocí.

„Skutečný problém je ovšem samozřejmě v tom, že političtí idioti v Parlamentu vůbec nějakou dotaci odmávali. A tak je to tu se vším,“ dodal Štěpánek. Pokud jde o Ivo Ištvana, tuší prý, že šéfa vrchního státního zastupitelství v Olomouci čeká další blamáž. „To zas bude ostudy! Myslím Ištvanovy ostudy. Kdy už na toho blázna někdo hodí síť?“ ptá se zoufale.

Později ještě Štěpánek doplnil: „Nejvíc se mi líbí, že psychopat Ištvan honí nějaký čučkaře, zatímco hlavní aktér miliardovýho tunelu jménem ‚prodej OKD‘ Sobotka je předsedou vlády a další tehdejší výtečník Špidla mu u toho dělá šéfporadce.“ A doplnil ještě, že ti samí lidé nechali v „neprohratelné“ arbitráži o televizi Nova Ronaldu Lauderovi deset miliard. Za ně si tu televizi americký miliardář znovu koupil, aby nám z ní podle Štěpánka dnes vysílal stejnou propagandu, jako za „naše výpalné“ vysílá Česká televize.

Facebook Petra Štěpánka:

Ten průběh je vždycky stejný. Napřed idioti vymyslí, že jedna komodita, třeba nafta coby pohonná hmota a nafta coby topný olej, má různou cenu, a pak se ti samí idioti mohou přetrhnout, když toho někdo zneužívá, možná přesněji - prostě využívá. Stejný případ je fotovoltaika. Na silvestra to má takovou dotaci a na Nový rok už úplně jinou. Skutečný problém je ovšem samozřejmě v tom, že političtí idioti v parlamentu vůbec nějakou dotaci odmávali. A tak je to tu se vším.
 

To zas bude ostudy! Myslím Ištvanovy ostudy. Kdy už na toho blázna někdo hodí síť?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…