„Serou Vás Vaše děti? Volte ANO a poserte jim celý život“. Přečtěte si, co všechno prováděli Babišovi odpůrci za zdmi Čapího hnízda

30.07.2017 16:14

PŘEDVOLEBNÍ JÍZDA REPUBLIKOU Babiš za mřížemi, Babiš rdousící českou vlajku. Takové výjevy lze vidět na brožurce Bojkot, kterou včera antibabišovci rozdávali při spanilých jízdách okolo Čapího hnízda. Tam se totiž Andrej Babiš, šéf hnutí ANO, které je velkým favoritem pro nadcházející volby, včera ženil.

„Serou Vás Vaše děti? Volte ANO a poserte jim celý život“. Přečtěte si, co všechno prováděli Babišovi odpůrci za zdmi Čapího hnízda
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf hnutí ANO Andrej Babiš, se včera oženil. Kolem Čapího hnízda jezdili aktivisté a vyzývali k bojkotu Babiše

„Já se dnes dopoledne žením. Bim bam, zvon vyzvání bim bam. Jó tam bude nával a ten strašnej kravál...,“ mohl si včera zazpívat Andrej Babiš melodii z muzikálu My Fair Lady, i když se ženil až odpoledne. Za zdmi ekocentra Čapí hnízdo se totiž konal jeho sobáš s partnerkou Monikou, kterou si vzal po třiadvaceti letech společného soužití. Místo zvonů na ně ale ze silných tlampačů pořvávali antibabišovci, kteří několikrát projeli kolem „Čapáku“.

V ouběnické hospodě

„Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina,“ lebedili si už dopoledne štamgasti před hostincem U Nováků v Ouběnicích, pár kilometrů od Čapího hnízda. „Však ať ho ti demonstranti nechaj, ať se ožení. Vždyť ona si ho manželka srovná,“ popřál Pepa novomanželům Babišovým štěstí a zdraví po svém a prohlásil, že na „Čapáku“ určitě nebudou mít lepší pivo, než tady.

„Nevím, jestli tam maj lepší pivo, ale vím, že ho tam maj dražší. Tamní ceny, to pro našince není,“ odvětila zasvěceně hospodská. U Nováků je stará dobrá hospůdka s duší a za barem tam mají fotku Davida Ratha mávajícího pětitisícovskou a budovatelský plakát „Kdo pije pivo, pomáhá zemědělství!“ „Víš, EET je velmi dobré nařízení. Černá ekonomika teď bují ještě více, než kdy před tím,“ dodal ironicky řemeslník u stolu s tím, že na daně úplně sere a peníze od zákazníků už nepřiznává.

Ostatně nedaleko Čapího hnízda, v Semtínku, se měla včera konat technoparty, ale nekonala. „Stojí tam přes ulici tatrovka, bagr a několik aut, aby nikdo nemohl projet. Je to zablokovaný ze všech stran,“ podotkl Milan, jenž odtamtud přijel na kole. Technokmen proto odtáhl o několik desítek kilometrů dál k Osečku na Nymbursko. Party se prý zúčastnilo okolo 6000 lidí.

Bojkot Babišova sobáše

Před hlavní branou do areálu Čapí hnízdo postávalo několik bodyguardů, na trávě u zdi se povalovalo zrhuba dvacet novinářů. Po silnici několikrát projela kolona deseti aut s českými vlajkami. Do silných tlampačů antibabišovci hlásali, že by měli lidé Babišovy výrobky bojkotovat, a tak dále. Rozdávali brožurky s grafikou rodokapsu na titulu, kde třeba šéf ANO svými upířími tesáky rdousí tuzemskou zástavu.

„Základní myšlenkou a účelem bojkotu je omezit v maximální možné míře příjmy Andreje Babiše. Pro tohoto člověka jsou peníze a moc alfou a omegou veškerého bytí. Moc si kupuje za peníze. Vynecháním produktů a služeb jeho firem můžeme aktivně ovlivnit jeho další rozhodování,“ píše se v brožurce, kde jsou loga Babišových firem. Na poslední stránce exministr financí kouká smutně zpoza mříží.

Na uvedené internetové adrese pak funguje shop antibabišovských propriet. Například padesát kusů velkého plakátu "Serou Vás Vaše děti? Volte ANO a poserte jim celý život“ stojí tři sta korun. Ostatně takovou nálepku mělo jedno z aut aktivistů nalepenou na zadním skle. Když to Babiš viděl, sdělil lakonicky: „Nenechám si tím zkazit den.“

Nejen za zdmi „Čapáku“

„Zveme jen přátele a rodinu,“ řekl Babiš Blesku před sobášem. Právě bulvární noviny a televize Nova, jak si postěžovali novináři číhající před zdmi Čapího hnízda, měly jako jediná média přístup i na svatbu. Jinak všechny přístupové cesty hlídala police, samotný areál soukromí ostří bodyguardi. Přilehlé parkoviště bylo plné, vždyť se na svatbu sjelo na dvě stě hostí.  

Ostatně na Babiše bylo v souvislosti s Čapím hnízdem na sklonku roku 2015 podáno trestní oznámení. Dotace pro farmu šetří i Evropský úřad pro boj proti podvodům OLAF, který chce k závěru dospět do konce letošního roku.

Nedaleko v Olbramovicích je ze směru od Čapího hnízda první „občerstvovnou“ Restaurace u Michala. Tamní mladý provozní, jak jinak než Michal, sdělil ParlamentnímListům.cz, že se o politiku moc nezajímá, k volbám sice půjde, ale komu dá hlas, ještě neví. Nicméně nakonec dodal: „Můžu ale skoro s jistotou říct, že Babišovi ne.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…