„Utratit a nic víc neřešit. Nejsou svědci? To radši rovnou zabít.“ Čeští muži vstupují do DomoObrany a tady je drsné pokračování

24.01.2016 10:55

Čeští muži se připravují na údajné agresivní utečence a konzultují vše na Facebooku. Proč si odpustit kopanec na rozloučenou do žeber, vysvětluje Vítězslav Vicherek ze spolku DomoObrana založeného fitness trenérem Michaelem Moderem. Tím, který v létě natočil video „pro chlapy“, v němž vyjádřil například obavy ze znásilňování žen uprchlíky. Po nedávných silvestrovských sexuálních útocích nejen v Kolíně nad Rýnem vše dostává mnohem větší význam. Máme prý „na hovno“ zákony, čert aby se v nich vyznal – políček do žeber české justice.

„Utratit a nic víc neřešit. Nejsou svědci? To radši rovnou zabít.“ Čeští muži vstupují do DomoObrany a tady je drsné pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Je to už půl roku, co vzniklo drsně emotivní video, které bylo varováním před nebezpečím záplavy utečenců a výzvou pro chlapy, aby vzali obranu do svých rukou. Teď ostravský terapeut, poradce pro výživu fitness Michael Moder vede spolek DomoObrana, který je již oficiálně zapsán ve spolkovém rejstříku Krajského soudu v Ostravě.

Moder za dobu od natočení videa také zprovoznil webové stránky domoobrana.cz, včetně přihlašovacího formuláře do spolku, aktivizoval nábor krajských koordinátorů, sbírku na propagační předměty a činná je také komunita i veřejná skupina DomoObrany na sociální síti. Tam je aktivní mimo jiné člen DomoObrany z Karviné Vítězslav Vicherek. „Pokud budeme brát fakt, že byly sexuálně obtěžovány mladé dívky a ženy ze strany uprchlíků a někdo se tomu diví, tak ten člověk je s prominutím hlupák,“ reaguje na silvestrovské události v německém Kolíně nad Rýnem.

Jak se k tomu máme stavět my v České republice? „Nás to staví do pozice, kterou docela zvládáme – a to je udržet si svůj status suverénního, povětšinou ateistického státu. Pokud se muslimům nepodaří ovládnout stát skrze politiku – úlevy, zvláštní výsady, uznání muslimského práva a podobně – přestanou se o takovou zem zajímat,“ míní Vicherek.

Ženy jsou podle něj v pozici obětí. „Po fyzické stránce jsou ženy slabší, což může vyrovnat dnešní rozmach bojových umění nebo vlastnictví zbraně a jejich – vhodné – použití. Pokud člověk vidí, co se teď děje a má trochu rozumu, tak se musí připravit. Internet je plný návodů a tipů na sebeobranu, umění přežít v přírodě, instrukce k první pomoci, nauka jazyků, návody na sestrojení téměř všeho... Chce to jen jít a připravit se na krizovou situaci podle vlastních předpokladů,“ vzkazuje ostatním.

Už v prosinci, tedy ještě před útoky v Německu, na síti s lidmi řešil například to, kam až mohou obránci zajít, když půjde do tuhého.

„Rozbiju ti držku“ – co na to rozklepaní držitelé zbraní? Útočníka rovnou zabít

Vítězslav Vicherek z DomoObrany byl prý lidmi, kteří jsou připraveni bránit se a chránit, již dávno častován dotazy, na co je zbraň nebo bojové umění, když v Česku jsou „na hovno“ zákony. Proto se rozhodl na Facebooku vysvětlit, jak je to v naší zemi s „nutnou obranou“.

„Mnohokrát jsem se obával – střelit někoho, kdo má ‚jen‘ nůž v ruce a letí vám s ním v ústrety,“ napsal například Přemek Štěpánek. Teď už se zřejmě vypálit z hlavně nebojí. Vicherek totiž podobné opatrné držitele zbraně ubezpečil, že neexistuje pravidlo „Dokud mi nedá ránu, nemůžu nic dělat“. „Pokud k vám jde chlap a říká ‚já ti rozbiju držku‘, je to hrozící útok a vy v tomhle okamžiku můžete použít pepřák, kopy, popřípadě pistoli a podobně,“ říká.

„Tohle by ale měl vědět každý, kdo vlastní zbrojní průkaz. Pokud to neví, tak je něco špatně,“ reaguje Michal Athyrus Spellcatcher Mičulka, který však druhým dechem dodává: „Pravdou ale je, že v některých zákonech aby se čert vyznal.“ Diskutér Jindra Hol na to má jednoduché řešení: „Jj, při napadení musíte zabít jedním úderem!“

Problém totiž může nastat i z toho důvodu, že proti výpovědi pachatele není kde vzít výpověď svědka, který by podpořil oběť, jež následně v sebeobraně zaútočila. „Nutností nebo alespoň velkou výhodou by mělo být zajištění svědků přímo na místě incidentu. Protože jakmile se rozprchnou, budou velmi zaneprázdněni svým všedním životem, než aby šli dobrovolně svědčit ve váš prospěch, když už jste jim například zachránili život,“ vyjádřil to Martin Marshall. „Svědci, to je to, co často není k dispozici. Když po mně někdo skočí v noci s nožem a já se budu bránit a bodnu ho svým nožem, tak budou věřit jemu, protože on mi nic neudělal a já jemu ano,“ shazuje teoretický výklad zákona v naší zemi Duffy Dawe.

Strach z použití zbraně, i když už ji člověk legálně má za účelem obrany majetku či života, mají mnozí další. Jako Damoklův meč nad nevinnými lidmi visí obava z naší justice, která nemusí být nakloněna „původní“ oběti.

„To bude nejmíň pokus o vraždu a to začíná u pěti let. Protože ten pachatel ho zrovna náhodou našel, není jeho a v afektu ho použil, protože se určitě bránil, když mě přepadl. Ale můj nůž v kapse, to je jasná příprava a úmysl, takže u soudu za dva roky rozhodnutí a pět a vice,“ interpretoval možný výklad soudu pro uvedený případ uživatel Karel Červinka.

Romští pachatelé? Povídačky, jako z TV Hovna

Zřejmě není dalek pravdy – v diskusním vláknu okamžitě naskočila jedna z mnoha zkušeností, kdy je zachránce českým soudem ještě potrestán. „Kamaráda obstoupila trojice cikánů s boxery v ruce a chtěli po něm peníze. Kamarád použil bojové umění – v takové přesile je musíte sundat tak, aby nebyli ani po chvilce bojeschopní. Takže byli v nemocnici pár týdnů a kamarád dostal podmínku,“ popsal Tomas Houska, podle kterého by se k přiměřenosti sebeobrany při loupežném přepadení nemělo přihlížet.

„Proto je lepší protivníka zastřelit, aby nemohl svědčit. Nemluvě o tom, že každej, kdo útok zažil, ví, že v tu chvíli jedná úplně jinak, než kdyby o tom měl čas přemýšlet,“ přidává se k drsnému přístupu Jindry Hola i David Spaulding.

Vicherkovi se to nezdá. „Když je to slovo proti slovu, proč by měli věřit jemu, když ty zavoláš policii, popřípadě sanitku, a pokud ne, kdo tě pak bude soudit? Myslíš ,že zloději volají o pomoc?“ reagoval a nesouhlasně se postavil i k příběhu o kamarádovi, údajně napadenému Romy. „Všechny historky o tom, jak je to na hovno, začínají ‚můj kamarád / já mám kamaráda“. Chtěl bych vidět jeho výpověď... Je to jako zprávy na TV Hovna... Dokud neuvidím na vlastní oči, neuvěřím...“

Jak bude uvažovat nějaká soudkyně s Venušinýma kuličkami v pochvě?

Vicherek ve svém facebookovém příspěvku rozebírá i další detaily. „Pozor si musíte dát na slovo ‚trvající‘ (je myšleno slovo z § 29 trestního zákoníku, který zní: Nutná obrana. Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem. – Pozn. red.). Za tohle lidé dostávají tresty,“ varuje Vicherek a ukazuje to na jednom příkladu:

„Láďa chce dát do zubů Karlovi. Karel útok vykryje a dá Láďovi jednu ránu do hlavy, druhou do břicha a přidává kopanec do koulí na rozloučenou. Láďa padá k zemi a aby si to dobře pamatoval, tak mu Karel ještě kopne do žeber/šlápne na hlavu atd. – Když už neprobíhá útok - utočník padá, utíká, choulí se na zemi - a vy byste chtěli pokračovat v ‚obraně‘, stáváte se vy útočníkem a celý proces se otáčí proti vám.“

Pokus o výklad zákona některým lidem ale úplně nesedí. „S tím varovným výstřelem bych se držela trochu opatrně... Víte o tom, že musíte při varovném výstřelu zajistit střelu po celé dráze letu, aby nezpůsobila značnou škodu na majetku, neohrozila život a zdraví osob? Trochu to zkuste přeformulovat. Občané nejsou příslušníky ozbrojených složek,“ doporučuje Antonina Nefedova.

„To jsou ubohý kecy!“ stírá její slova Jiří Stern a dodává: „Jestliže někdo vleze v noci do ložnice, pravděpodobně tam nezabloudil z nádraží – jak bude uvažovat nějaká soudkyně s Venušinýma kuličkama v pochvě! Jediné řešení je utratit zločince a ne řešit, co tam chce!“

Janek Vyskoc  jde ještě dál, aby nejen uštědřil kopanec, ale nakonec i políček celé české legislativě: „Já si myslím, že pokud se mně někdo chystal rozbít držku a bohužel pro něj jsem to vykryl, tak ten kopanec do koulí na rozloučenou je správná věc – už jen z výchovného hlediska, příště si možná žádnou oběť s připomenutím té bolesti vyhledávat nebude... Takže jsou ty zákony na hovno, nebo nejsou? Pro notorické ubližovače je takový zákon požehnáním, když se totiž nepovede dát někomu do držky, ví, že zákon bude stát za ním, nemůže mu být udělena lekce slušného chování a může svoje ‚dobré skutky‘ opakovat donekonečna... Přece platí nutná obrana, že,“ končí ironicky.

Sexuální útok v davu? Nepomůže ani zbraň. Spíš divadlo

A adekvátní obrana proti davu, jaký se srotil na silvestra v Německu a „zakryl“ sexuální ataky pachatelů? Ta prý neexistuje. „I kdybyste měla pistoli, je vám vesměs k ničemu proti skupině padesáti osob. Pokud ovšem nevlastníte kulomet ráže 50. Když vezmeme krizovou situaci, jakou znásilnění je – a to vám řekne každý instruktor sebeobrany – je nutné zachovat chladnou hlavu. Vím, že to zní banálně a až neuvěřitelně, ale aby vás někdo mohl znásilnit, musí vám sundat oblečení. Tedy už jen volbou oblečení se dá minimalizovat – sukně versus rifle,“ podotýká Vicherek.

Pokud se žena brání, většinou ji násilník zbije do bezvědomí a to už podle něj prostě neudělá nic. „Pokud se ovšem uklidní, zahraje malé divadlo, že ‚spolupracuje‘, může využít chvilkové nepozornosti – zaútočit na citlivé místo, vytáhnout skrytou zbraň, použít chvat sebeobrany, který protivníka vyřadí,“ radí.

Lidé by se celkově podle něj měli zamyslet nad svým stavem mysli a těla. „Jestli jsem malý a slabý, radši se budu soustředit na útěk a pomoc zbraní. Jestli jsem silný a velký, budu se soustředit na hrubou sílu a snahu soupeře vyřadit. Je to trochu paranoia, ale je dobré stále sledovat okolí a všímat si hrozeb. Znalost zákonů nám taky pomůže, jak ukazují komentáře k mému statusu na Facebooku o zbraních,“ říká.

On sám měří 193 cm, váží 110 kg, i tak má stále u sebe nůž, monkey fist a policejní pepřový sprej. „Pokud jde mladá dívka sama přes skupinu mladých, hormony nabitých a sexuálně agresivních mužů, neozbrojena, nepřipravena a spoléhá, že ji ochrání policie, tak je to bohužel její hloupost. Jeden můj kamarád rád říkává: ‚Radši budu žít v kriminále, než ležet v rakvi bez vroubku‘.“

Prostě přežij nebo zemři. Roztrhl se pytel s domobranou

Nedůvěra ve stát vede k postoji veřejnosti, který vyjádřil Libor Gruza: „V případě, kdy selže vládní moc nebo se rozpadne celý systém, tak nikdo nebude řešit nějakou nutnou obranu. Prostě přežij nebo umři.“

DomoObrana, z.s. není jedinou aktuální iniciativou s cílem vytvořit takzvané „sousedské hlídky“, které nastoupí chránit majetek a lidi tehdy a tam, kde tak nebude činit armáda a policie. Několik měsíců se svolává a připravuje hnutí „Českoslovenští vojáci v záloze“, ceskoslovenstivojaci.org, kterým ještě donedávna velel podplukovník ve výslužbě, lékař Marek Obrtel, odpůrce NATO. I tato komunita sleduje a komentuje dění v souvislosti s uprchlickou vlnou na Facebooku.

Pro srovnání – Českoslovenští vojáci v záloze, kteří se letos etablovali a měli se stát domobranou záložáků-otců od rodin, čítají dle webových stránek 6155 sympatizantů a na Facebooku má jejich veřejná skupina přes 6200 příznivců. Veřejná skupina DomoObrany ČR/SR čítá přes 3500 členů, stejnojmenná stránka komunity pak ukazuje přes 11 200 uživatelů Facebooku, kteří ji sledují. Členem spolku se mohou zájemci stát za příspěvek 200 korun.

Celý text Víta Vicherky na Facebooku:

Tu definuje trestní zákoník ČR v §29: „Nutná obrana je čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem. Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.“
Tohle je plné znění zákona a abych to dobře vysvětlil rozkouskujeme si každou část
„Nutná obrana je čin jinak trestný...“ – To znamená že spácháte trestný čin, ať už se jedná o ublížení na zdraví, poškození majetku nebo smrt útočníka, všechno jsou trestné činy
„...kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok...“ – tady se dělává nejvíce chyb. Vy se bráníte útočníkovi, který útočí nebo se chystá útočit. Neexistuje žádné pravidlo „dokud mi nedá ránu nemůžu nic dělat“. Pokud k Vám jde chlap a říká „já ti rozbiju držku“ je to hrozící útok a vy v tomhle okamžiku můžete použít pepřák, kopy, popřípadě pistoli atd. POZOR si musíte dát na slovo „trvající“ za tohle lidé dostávají tresty. Jeden příklad za všechny. 
Láďa chce dát do zubů Karlovi. Karel útok vykryje a dá Láďovi jednu ránu do hlavy, druhou do břicha a přidává kopanec do koulí na rozloučenou. Láďa padá k zemi a aby si to dobře pamatoval, tak mu Karel ještě kopne do žeber/šlápne na hlavu atd. – Když už neprobíhá útok (utočník padá, utíká, choulí se na zemi) a vy by jste chtěli pokračovat v „obraně“ se stáváte vy útočníkem a celý proces se otáčí proti Vám.
„...na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem.“ – Zájem v tomto případě je lidský život, ať už Váš nebo cizí. Takže až příště uvidíte jak někdo kope ležícího člověka na zemi, a vy na něho fyzicky nemáte, úplně beztrestně vemte kus dřeva, železnou tyč a charakterně zezadu ho přetáhněte přes hlavu. Spácháte trestný čin – při obraně lidského života – nejedná se o trestný čin.
Dodatek který nejvíce lidi děsí:
„Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku“ – Zcela zjevně nepřiměřené je vzít si kulomet a rozstřílet malou školačku, která Vám v tramvaji šlápla na botu. Já mám 110kg, 193cm. Když půjdu s holýma rukama na ženu co má 50kg i s botama a výšku pod 150 cm a to si teď nechci fandit, ale holka má holt smůlu. Když tato žena vytáhne pistoli a střelí mně do nohy, popřípadě dá varovný výstřel a pak už střílí do hrudníku, nenajde se jedinný státní zástupce, který by to považoval za nepřiměřené. To stejné pokud máte zbraň a jde na Vás člověk s nožem – střílejte, bez jákýchkoliv otázek. Člověk s nožem dokáže udělat švejžužu i z dobře trénovaných chlapů. 
Vše je o tom co vypovíte na policii jestli se teda dostaví. A znalost zákonů Vám může hodněkrát pomoci nejen v těchto extrémních případech. Ozbrojte se a konejte dobro, pokud máte dotazy ptejte se Emotikona winkV.V. (Vita Vicherek )

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…