VIDEO, které letí Británií a mohutně se šíří mezi odpůrci EU

22.06.2016 14:44

Internetem od včerejška koluje krátké video z televizního vystoupení hlavní tváře britské kampaně za brexit Borise Johnsona na BBC. Potenciální budoucí šéf konzervativců a premiér Velké Británie vyzval k odchodu země z Evropské unie a prohlásil, že pokud k němu dojde, stane se zítřejší den dnem nezávislosti Velké Británie.

 VIDEO, které letí Británií a mohutně se šíří mezi odpůrci EU
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bruselu plynou z toho, že zde sídlí europarlament, nemalé příjmy

„Budete se mnou jistě v závěru naší kampaně souhlasit, když zmíním, že před sebou máme zcela jasnou volbu. Buď se přikloníte na stranu těch, kteří pouze straší důsledky, jež by z jejich pohledu pro nás měl odchod z Evropské unie, nebo dáte hlas nám, kteří nabízíme naději. Volíte mezi těmi, kdo naši zemi dostali na dno, a námi, kteří věří ve Velkou Británii. Oni tvrdí, že to nedokážeme. My zase říkáme, že to zvládneme,“ poznamenal Johnson.

„Přesvědčují nás, že nemáme na výběr a musíme se dál uctivě hrbit před Bruselem. My na to říkáme, že oni trestuhodně podceňují naši zemi a vše, co je schopna dokázat,“ konstatoval bývalý úspěšný starosta Londýna za bouřlivého potlesku obecenstva. „Pokud si tento čtvrtek odhlasujeme odchod Velké Británie z Evropské unie, potom budeme opět moci převzít kontrolu nad našimi hranicemi a spravovat obrovský balík peněz ve výši deseti miliard ročně,“ řekl Johnson.

Vedle zabezpečení ochrany vlastních hranic a správy svých financí Johnson poukázal na to, že nezávislá a svobodná Velká Británie si bude moci sama určovat svoji obchodní politiku, právní systém a všechny další demokratické atributy, které jsou základem prosperity země. „Pokud se vydáme vstříc demokracii, zároveň se staneme mluvčími stovek milionů Evropanů, kteří nyní nemají možnost promluvit,“ konstatoval Johnson.

„Jestliže budeme hlasovat pro brexit a převezmeme tak vládu nad Velkou Británií zpět do svých rukou, jsem přesvědčen, že tento čtvrtek se stane dnem naší nezávislosti,“ prohlásil Boris Johnson ve svém včerejším televizním vystoupení, které jen za několik hodin dosáhlo více než 600 tisíc zhlédnutí a na facebookové stránce kampaně „Vote Leave“ („Hlasujte pro odchod“, pozn. redakce) jej označilo jako To se mi líbí 18 000 lidí a téměř stejný počet z nich jej dále sdílel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…