„Volákovci" vám háží klacky pod nohy, napsal čtenář Válkové. A ona odepsala

29.06.2014 12:01

Ministryně spravedlnosti Helena Válková odpovídala na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Mimo jiné děkovala i za slova podpory od Dana Nekňuby, který šéfce resortu přál, aby dokázala ustát hozené klacky pod nohy, které na ni prý líčí opozice a spojenci ODS na ministerstvu. Přišla řeč i na vězeňské náramky a oblečení paní ministryně.

„Volákovci" vám háží klacky pod nohy, napsal čtenář Válkové. A ona odepsala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková představila svůj tým spolupracovníků a pracovní plán v oblastech, kterým se bude během svého mandátu věnovat

„Já doufám, že to nehodláte vzdát, ač po Vás jde celá opozice a jistě Vám hážou klacky pod nohy i úředníci, tzv. Volákovci. Bohužel tam je stále plno lidí, které si tam infiltrovala ODS,“ posteskl si čtenář Dan Nekňuba. Z uvedeného je zřejmé, že má na mysli především Daniela Voláka, který v lednu 2014 rezignoval na funkci náměstka na ministerstvu. Podle čtenářova názoru to byl ale právě on, kdo ve skutečnosti ovládal ministerstvo, a s následky jeho řízení se ministryně musí potýkat, v čemž jí pan Nekňuba velmi fandí.

„Děkuji za komentář, ale hlavně za vaši podporu, vážím si toho, a pokud budu mít tu možnost, tak chci očistit a vrátit lidem víru v justici.... Přeji klidné letní dny a zdraví,“ odpověděla Válková.

  • Odpovědi ministryně si můžete přečíst také ZDE.

Ve stejném duchu ministryni píše i čtenář Lukáš Knoploch, který jí klade na srdce, aby se nenechala z úřadu „vystrnadit“ ministrem pro lidská práva Jiřím Dienstbierem. Ten podle čtenáře žije úplně mimo realitu. Ještě v opoziční stínové vládě ČSSD zastával Dienstbier právě post stínového ministra spravedlnosti. Hodně se prý také říká, že současná bouře kolem ministryně se odehrává jen kvůli blížícím se volbám do Senátu a do obecních zastupitelstev.

Vězeňské náramky a oblečení paní ministryně

Další z dotazů se týkal problematiky vězeňských náramků. Ministryně Válková sice pozastavila průzkum trhu, ale v obecné rovině je přesvědčena, že jde o krok správným směrem a české vězeňství by ho mělo učinit, protože tím klesnou náklady na vězeňskou službu. Obratem však dodává, že monitorovacích náramků by se dočkali jen pachatelé méně závažné trestné činnosti, a pokud by se pokusili si ho např. sundat, budoucí monitorovací služba by to ihned zjistila.

Jedné ze čtenářek pak Válková prozradila, kdo jí radí s oblékáním. Prý to jsou její kamarádky, které kriticky zhodnocují, co by na sobě jako ministryně nosit měla a co už spíš ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…