„Zvládneme to, zveme vás všechny,“ řekla Merkelová přesně před rokem. Noviny jí vystavily nepěkný účet

03.09.2016 12:49

Několik bodů, ze kterých by se měla německá společnost – a nejen ona – poučit, popsal u příležitosti prvního výročí od památného výroku německé kancléřky Angely Merkelové „Zvládneme to“ respektovaný německý konzervativní deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Zvládneme to, zveme vás všechny,“ řekla Merkelová přesně před rokem. Noviny jí vystavily nepěkný účet
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Podle FAZ je největší obětí uprchlické krize evropské právo. Slova jako Maastricht, Dublin a Schengen se sesypala pod náporem uprchlíků. Rok migrační krize se nese především v duchu porušování evropských zákonů. Federální policie, jejímž posláním je bránění nelegálního vstupu do země, jej byla nucena tolerovat. Co je to za právní stát, když státy vlastní právo nedodržují?

Celý text je ZDE

Nekvalifikovaní přistěhovalci zůstanou závislí na státní podpoře

Zjistilo se také, že ne každý cizinec, který vstoupí na německou půdu (potažmo do EU), přichází s přátelskými úmysly.

Platí, že velká většina uprchlíků dodržuje zákony, ale ne všichni. Německé bezpečnostní úřady zatím mezi uprchlíky zaregistrovaly 17 stoupenců Islámského státu.

Ekonom Berndt Raffelhüscher odhadl, že náklady na jednoho uprchlíka, který nebude pracovat, se za jeho život mohou vyšplhat až na 450 tisíc eur. Přitom je vysoká pravděpodobnost, že nekvalifikovaní přistěhovalci zůstanou bez práce a zůstanou závislí na státní podpoře, před čímž varoval i exprezident mnichovského institutu Ifo Hans-Werner Sinn.

Proč genderoví aktivisté zlehčují obtěžování žen islámskými machos?

Mnoho případů násilí na ženách – nejznámější je sexuální obtěžování během silvestrovských oslav v Kolíně nad Rýnem – ukazuje, že část mužských migrantů je sexuálně frustrována. Ihned bylo řečeno, že se nemá generalizovat, a že toto chování nemá nic společného s islámem. Proč ale právě genderoví aktivisté zakrývají a zlehčují napadání, obtěžování a ponižování žen islámskými machos, není pochopitelné.

Dále je podle deníku, na jehož text upozornil web Svobodné fórum, jisté, že násilí v podobě teroristických útoků je motivováno radikálním islámem. Ať už při útocích v Orlandu, Nice, Würzburgu, Paříži nebo Bombaji. Nepochybně to je problém nezávisle na tom, jak vykládat či nevykládat korán.

Nejdříve převládalo nadšení vítací kultury

Uprchlická krize znovu ukázala moc médií. Zpočátku převládalo nadšení vítací kultury, které vedlo k potlačování těch informací, které by mohly poškodit v očích veřejnosti „dobrou věc“. To vedlo ke zlehčování dopadů migrační vlny a barvení skutečnosti narůžovo. Agresivita a násilnosti v uprchlických centrech byly zmiňovány jen letmo, jinak to nešlo. Ale každá propaganda nakonec selže na lživých a neúplných zprávách.

Bývalý ministr vnitra Otto Schily varuje: „Politika otevřených hranic není rozumný přístup. Nekontrolovatelný příliv uprchlíků od jistého okamžiku přemůže každou zemi.“ A někdejší německý ústavní soudce Udo Di Fabio tvrdí: „Stát, který se vzdá svých hranic, nemůže zůstat státním útvarem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…