A Miloš Zeman je znovu slavný

26.01.2016 20:10

Prezident Miloš Zeman vtipkoval na účet premiéra Sobotky, když poznamenal, že politika, jako je on, lze vyměnit v podstatě jen dvěma cestami. Buď hlasováním ve volbách, nebo s kalašnikovem v ruce. Vtip prezidenta už zaznamenali i za velkou louží. Zprávu o žertujícím Miloši Zemanovi přinesla agentura Reuters se sídlem v New Yorku.

A Miloš Zeman je znovu slavný
Foto: ReproFoto: FTV Prima
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie

„Český prezident Miloš Zeman pobouřil řadu vládních i opozičních politiků, když v pondělí žertoval, že jen další volby nebo kalašnikov mohou vést k odstranění prezidentova dlouholetého politického rivala, premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD),“ píše agentura Reuters.

Obratem dodává, že popularita prezidenta Zemana prudce vyskočila poté, co se začal razantně vymezovat proti uprchlíkům přicházejícím do Evropy. Agentura také připomíná, že Miloš Zeman sice nemá výkonnou moc, ale názor prezidenta má v srdci Evropy i tak významnou váhu. Je proto třeba věnovat pozornost i tomu, že se prezident svými názory často odklání od oficiální vládní linie premiéra Sobotky, prosazované v rámci EU a NATO.

Proti výroku prezidenta se ohradil premiér a řada politiků se postavila na jeho stranu, ale Reuters zároveň dodává, že lidé na setkání s prezidentem na jihovýchodě země pochopili poznámku hlavy státu jako vtip, smáli se a tleskali Zemanovi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…