Advokát Sokol se prý dal na temnou stranu síly, hlásí jeho kolega

13.06.2014 8:55

Páteční Hospodářské noviny věnují celou stranu nejnovější aktivitě Tomáše Sokola, jednoho z nejvlivnějších českých advokátů, který založil Unii obhájců. „Jen budeme zveřejňovat, kde státní zástupci udělali chybu, a přeberte si to,“ cituje list Sokolovo vysvětlení, čeho chce založením unie docílit. Jiný advokát ale Sokola obviňuje z toho, že se dal na „temnou stranu síly".

Advokát Sokol se prý dal na temnou stranu síly, hlásí jeho kolega
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Advokát Tomáš Sokol odchází od soudu

Deník ale upozorňuje: „Při pohledu na zakládající členy unie a jejich klienty je zřejmé, co se jim nelíbí,“ a vypočítává, kteří lidé jsou členy unie. Lukáš Trojan hájí exposlance Marka Šnajdra, klientem Marka Nespaly je další bývalý poslanec Petr Tluchoř. „Advokát Václav Vlk zase dlouhodobě píše do novin, že se státní zástupci vymkli kontrole,“ poznamenává list s tím, že sám Sokol zastupuje bývalého šéfa vojenské tajné služby Ondreje Páleníka a Kateřinu Pancovou a Petra Kotta z kauzy Davida Ratha.

Vidíme, že by se to dalo dělat lépe a slušněji

Sokol uvádí, že nikomu z členů nově vzniklé unie nejde o to, aby pouze pomohli svým klientům z potíží. A přidává příklad bývalé starostky středočeského Libušína Marie Minaříkové, za kterou přišla policie rovnou do školy, kde učila, aby jí předala obvinění z údajného manipulování s veřejnými zakázkami, které se ale nikdy nepotvrdilo. „Neříkám, že ji nemohli stíhat. Ale proboha, proč jí neposlali to obvinění v obálce s pruhem? Proč za ní museli do té školy? My prostě vidíme, jak se těm lidem hroutí životy, a vidíme, že by se to dalo dělat lépe, slušněji a uvážlivěji,“ cituje deník Sokolova slova.

Právník a novinář Tomáš Němeček na Sokolovi oceňuje „jeho elektrikářský přístup k právu, dar advokátského vypravěčství a schopnost účinné, hutné argumentační zkratky“. Němeček se nicméně obává, že Sokol si v posledních třech, čtyřech letech vybral „temnou stranu síly“. „Tahle směšná epizoda s UFO (Unií fikaných obhájců) mě v tom bohužel utvrzuje,“ cituje list Němečkova slova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…