Africký problém je třeba řešit v Africe, myslí si sociolog Jandourek a rýpl si do Okamury a Konvičky

14.06.2015 21:01

Sociolog Jan Jandourek se na stránkách Svobodného fóra zamyslel ve svém nejnovějším komentáři nad tím, proč bychom si z uprchlíků měli brát jen křesťany.

Africký problém je třeba řešit v Africe, myslí si sociolog Jandourek a rýpl si do Okamury a Konvičky
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Uprchlíci na řeckém ostrově Kos

Podle Jandourka se těmi názory, ve kterých se objevuje, že bychom měli přijímat jen uprchlíky, jež jsou nám kulturně blízcí, vtírá myšlenka, že vezmeme kohokoli, jen když to nebude muslim. „Mohlo by to vzbudit jistý údiv, proč jeden z nejateističtějších států na světě chce zrovna křesťany,“ přemýšlí veřejně Jandourek, podle kterého je probuzení křesťanství v naší společnosti poněkud bizarní.

„Můžeme se obávat, že by se u nás křesťané z Orientu necítili moc doma,“ myslí si sociolog, protože prý máme problém se dorozumět i s českými křesťany a českými církvemi. „Jak by se dívali na křesťany arabské, těžko odhadnout,“ přemítá.

Selekci by měli řešit antiislámský docent a Okamura

Jak by se asi taková selekce dělala, uvažuje esejista a rýpe do Martina Konvičky a předsedy hnutí SPD Tomia Okamury. „Pošleme do jižních zemí naše imigrační úředníky, ať si tam ‚materiál‘ proberou? Hlavně aby nezapomněli vzít bojovného antiislamistického docenta, který by jim radil, jak to tam probrat, a taky Okamuru, protože ten se svíjí v bolestech, když se k něčemu nevyjádří,“ napsal.

Podle něj křesťan může být také závadný, protože je ovlivněn náboženstvím, a může být fanatikem. Zároveň připomíná, že lze imigranty také vracet, byť ne do rozvrácených zemí a myslí si, že nejjednodušší by bylo řešit problém v samotné severní Africe, aby ti lidé neodjížděli. „Bylo by třeba vytvořit jakousi železnou oponu ve Středozemním moři a také odklonit proudy uprchlíků do táborů a později třeba osad, kde by byli odděleni od celého toho afrického rozkladu,“ navrhuje Jandourek nové řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…