Alkoholici, drogově závislí a tlustí lidé mohou přijít o dávky. Podívejte se kde

15.02.2015 8:58

Ve Velké Británii za necelé tři mědíce proběhnou volby. Možná i proto tamní konzervativní premiér David Cameron přichází s nápadem, jak omezit výplatu sociálních dávek lidem, kteří jen berou od státu, aniž by se snažili zlepšit svou situaci. Zajistí mu tento nápad přízeň voličů?

Alkoholici, drogově závislí a tlustí lidé mohou přijít o dávky. Podívejte se kde
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

"Britský premiér David Cameron si chce posvítit na osoby, které kvůli své obezitě nemohou pracovat a přitom se nechtějí léčit. Podle Camerona by takoví lidé mohli přijít o stávající finanční podporu. Podobné sankce by mohly hrozit také lidem závislým na drogách nebo alkoholu," informuje Český rozhlas.

Ve Velké Británii žijí desítky tisíc lidí, kterým jejich závislost na alkoholu, jiných drogách či obezita znemožňují pracovat. A pokud odmítnou pracovat na zlepšení zdravotního stavu, i když by toho mohli dosáhnout, Cameron navrhuje, aby přišli o příspěvek ve výši sta liber týdně. S podobnou myšlenkou si konzervativci nepohrávají poprvé, o její aplikaci se uvažovalo i v roce 2010. Experti ale varují, že efekt tohoto opatření by byl v praxi velmi sporný.

Šetření v Británii ukazuji, že síly vládních konzervativců a nejsilnější opoziční strany labouristů jsou poměrně vyrovnané. Otázkou je, jestli to Cameronův nápad změní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…