Altner nedostane všechny peníze, které vysoudil na ČSSD

09.04.2016 14:38

ČSSD zatím nezaplatí právníkovi Zdeňku Altnerovi 337 milionů korun, které na straně vysoudil. ČTK to dnes řekl Jiří Chvojka, mediální zástupce advokátní kanceláře Bělina a Partners, jež stranu zastupuje. Podle Chvojky v tuto chvíli není zřejmé, kdy přesně uplyne lhůta pro zaplacení. Právníci se navíc nejprve musí dohodnout s exekutory ohledně toho, komu má vlastně ČSSD platit. V Lidovém domě už se totiž přihlásilo 17 Altnerových věřitelů s pohledávkami přes 20 milionů korun.

Altner nedostane všechny peníze, které vysoudil na ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Třídenní lhůta, kterou soud sociálním demokratům určil na zaplacení částky, začne běžet od právní moci rozsudku. „Advokát pana Altnera Václav Veselý ale v médiích uvedl, že rozsudek ještě právní moci nenabyl,“ upozornil Chvojka. Je možné, že Veselý si písemnou podobu verdiktu ještě nevyzvedl. Právníci sociální demokracie zjistí, kdy lhůta uplyne, až v pondělí, kdy budou moci nahlédnout do soudního spisu.

Prostředky na vyplacení peněz získá strana prostřednictvím bankovního úvěru, který dnes schválilo širší vedení ČSSD zároveň s úspornými opatřeními do budoucích měsíců a let. „Fyzicky bude mít strana peníze k dispozici, ale nevíme, kam je poslat. Na značnou část těch prostředků totiž přišly exekuce, které jsou pravomocné a mají přednost. Navíc se dá očekávat, že pohledávky budou přibývat. Takže s odesláním peněz se bude čekat, až právníci zavelí. Bude záležet na tom, jak se dohodnou s exekutory,“ vysvětlil Chvojka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…