Altnerův advokát promluvil: ČSSD podle něj nemá právo zadržovat peníze

14.04.2016 13:13

Sociální demokracie podle Václava Veselého, právníka bývalého advokáta Zdeňka Altnera, nemá právo zadržovat peníze, které má Altnerovi z rozhodnutí soudu zaplatit. Veselý to dnes řekl ČTK v reakci na krok ČSSD, která oznámila, že do dnešní půlnoci Altnerovi 337 milionů korun nepošle a nejprve uspokojí jeho věřitele. Hovořit o exekuci vůči ČSSD pokládá zatím Veselý za předčasné.

Altnerův advokát promluvil: ČSSD podle něj nemá právo zadržovat peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Já s tím nemůžu nic dělat, my budeme postupovat podle zákona. Já nic jiného s jejich rozhodnutím nenadělám,“ uvedl Veselý a odkázal na rozsudek Městského soudu v Praze, který se stal v pondělí pravomocným. Sociální demokracii od té doby běží tři dny, aby peníze zaplatila.

Od právních zástupců ČSSD, jimž chce do pátku předat bankovní spojení, zatím prý nedostal žádné bližší informace ani seznam Altnerových věřitelů. Ani jejich vyplácení by ale nemělo brzdit peníze pro Altnera, míní. „To na to nemá vliv, oni samozřejmě budou muset plnit podle exekučních příkazů věřitelů, kteří to uplatní, takže jim vypořádají ty pohledávky, které jsou pravomocné a které jsou přiznané a nárok na to má ten věřitel. A zbývající část nemají právo zadržovat a měli by zaplatit,“ poznamenal.

Odmítl také tvrzení ČSSD o tom, že by Altner mohl peníze převést do daňového ráje. „To je spekulace. Můj klient v životě nevyužíval žádný daňový ráj. Jestli sociální demokracie s tím má zkušenosti, tak patrně se toho obává, ale u nás nic takového rozhodně nehrozí,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …