Andrej Babiš: Ať jde pravda a láska do píči. Václava Havla chtěl velký kápo v Moskvě

29.06.2017 11:03

Skupina Šuman přišla s další nahrávkou. Na internetu se objevilo video s názvem „Několik vět Andreje Babiše aneb pravda o roce 1989“. A slova jsou to vskutku třeskutá, zmiňují exprezidenta Václava Havla, ale i Radmilu Kleslovou.

Andrej Babiš: Ať jde pravda a láska do píči. Václava Havla chtěl velký kápo v Moskvě
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Znáte toho známého režiséra Svobodu? Komouš je stále. Tak ten byl monolit takovej. Tak šel,“ vypráví na nahrávce Babiš o režiséru Jiřím Svobodovi, jenž byl v letech 1990–1993 předsedou KSČM. „V březnu 1989 tam bol boj s komunistama. Oni bojovali, chtěli odjebat Husáka. Kdo to převezme tu transformaci. On šel do Moskvy. Tam se potkal s nějakým šíleným kápem. A říkal, že Štrougal, lobboval za Štrougala,“ pokračuje Babiš.

Video ZDE

Anketa

Věříte Andreji Babišovi, že chce zlepšit poměry v České republice?

59%
hlasovalo: 23798 lidí

„A ten Rusák mu říkal: Václav Havel. A on říká: Ste ho nakoupili? To je dobrý, dobrý. To mu řekl Rusák půl roku před... A řekl to té Kleslové, která byla v rozvědce, kterou cvičili, aby byla žena-špión. Nejlepší špión na světě. Blondýna,“ zmínil Babiš Radmilu Kleslovou, jež byla do roku 2014 členkou ČSSD, následně pak přešla do hnutí ANO.

„Tak 14. listopadu 1989 šla na tiskovku, ona je ambiciózní. A ministr vnitra jí říká: Radko, ty už sem nechoď. A když ji StBáci zahájili, tak jí řekli, že dem na chlebíčky. Havel i Kleslová ty sou StB,“ řekl Babiš podle nahrávky zase novináři MF Dnes Marku Přibilovi.

Následně se pak rozhovořil i o Havlovi. „A on ten Havel se vymknul. Akorát, že ako zmenil komunistickej... A potom je vzal Čalfa. Oni totiž chtěli... Havla zvolili ještě komunisti. Tam byl ten deal, oni byli zavřený ve sklepech, oni nechceli vylezt a celý ten deal byl o tom, že Ústavu, tu komunistickou, tam nezrušili, nezrušíte komunistickou stranu, tak my zvolíme Havla. Nech dou do píči. Pravda a láska,“ dodal Babiš s tím, že Čalfa potom vymyslel nějakou píčovinu, že je tady stálý tým a že Havel neměl restituce. 

„Však já jsem byl s Havlem dvakrát na obědě, psal mi furt,“ uzavřel exministr financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…