Andrej Babiš a jeho údajná slova na tajném jednání: Věc má pokračování

23.12.2014 13:40

Někdejší místopředseda ODS doktor Miroslav Macek ve své úterní glose píše o nebezpečí pro demokracii, které představuje miliardář, šéf hnutí ANO a zároveň ministr financí Andrej Babiš. Ten se totiž dožadoval informací z vyšetřování kauz podnikatele Iva Rittiga a od nejvyššího státního zástupce chtěl vědět, kdy ho zavřou. Místopředseda vlády by si podle Macka měl dát raději pozor, aby se Rittig nerozmluvil…

Andrej Babiš a jeho údajná slova na tajném jednání: Věc má pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Server Česká justice.cz informoval o tom, co ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš předvedl na posledním zasedání Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí. Přestože nemá právo na získávání informací z vyšetřovaných kauz, opakovaně se prý ptal, kdy se státním zástupcům podaří „zavřít Rittiga“.

Celý článek ZDE:

„Nevidět, že Andrej Babiš je velkým nebezpečím pro demokracii, snad může už jen osoba ducha velice mdlého. Na vládní radě pro boj proti korupci se zeptal nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, kdy bude zavřený Rittig a dožadoval se dalších informací z vyšetřování jednotlivých kauz, na které má, pochopitelně, stejné právo jako já nebo vy, tedy žádné,“ píše Macek.

Informace o vývoji v kauzách podnikatele Rittiga, obviněného kvůli údajně předraženým jízdenkám pro pražský dopravní podnik a také v kauze Oleo Chemical, požadoval Babiš po nejvyšším státním zástupci Pavlu Zemanovi, oba jsou totiž členy rady. Když informace Babiš nedostal, ministr financí jednání uraženě opustil.

Babiš prý byl neodbytný a nakonec se urazil

Babiš se prý Zemana ptal opakovaně, aniž by to jakkoli souviselo s projednávanou agendou vládní rady. Když odpověď nedostal, tak se údajně naštval. Nespokojený místopředseda vlády dal svému jednání podle zdrojů České justice korunu, když poradu za účasti několika ministrů, šéfa protikorupční policie nebo ombudsmanky opustil se slovy: „Tady já tu nemusím být.“

„Přitom by neměl Rittiga, se kterým si tyká, příliš dráždit, aby se nakonec nerozmluvil. Když ho totiž jakýmsi svým výrokem nedávno naštval, dostalo se mu na Twitteru od Rittiga následující veřejné odpovědi: „Ahoj, na to jak dlouho se známe a co máme za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. Čau, Ivo!“ Podotýká Macek na svém webu.

Tento vzkaz napsal Rittig poté, co Babiš na tiskové konferenci po jednání kabinetu prohlásil, že ministr zdravotnictví Rusnokova kabinetu Martin Holcát se nedokázal dobrat detailů hospodaření nemocnice Na Homolce, protože tam vše ovládal Rittig.

Co napsal doktor Macek:

Nevidět, že Andrej Babiš je velkým nebezpečím pro demokracii , snad může už jen osoba ducha velice mdlého. Na vládní radě pro boj proti korupci se zeptal nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, kdy bude zavřený Rittig a dožadoval se dalších informací z vyšetřování jednotlivých kauz, na které má, pochopitelně, stejné právo jako já nebo vy, tedy žádné. Když se mu nedostalo odpovědi, naštvaně z jednání odešel.
Přitom by neměl Rittiga, se kterým si tyká, příliš dráždit, aby se nakonec nerozmluvil. Když ho totiž jakýmsi svým výrokem nedávno naštval, dostalo se mu na twitteru od Rittiga následující veřejné odpovědi: „Ahoj, na to jak dlouho se známe a co máme za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. Čau, Ivo.!“

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…