Pořad Nory Fridrichové si posvítil na Andreje Babiše. Takto to dopadlo

14.04.2014 10:32

Bohuslav Sobotka vs. Andrej Babiš. Kdo je větší premiér, ptá se Česká televize. V pořadu Nory Fridrichové 168 hodin se televize na hodnocení obou hlavních postav zeptala například bývalého šéfporadce premiéra Petra Nečase či ekonomického publicisty Miroslava Motejlka. Sobotka tlakům Babiše prý odolává, není radno jej předčasně podceňovat, zaznívá.

Pořad Nory Fridrichové si posvítil na Andreje Babiše. Takto to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Jste spokojeni s vysíláním ČT?

6%
94%
hlasovalo: 3651 lidí

Miroslav Motejlek si všímá především popularity Andreje Babiše v očích veřejnosti, která je podle něj klíčová. „Můžeme očekávat, že ataky budou čím dál razantnější,“ řekl v ČT. Češi podle vedoucí Katedry marketingové komunikace a PR Univerzity Karlovy Denisy Kollmannové mají nepolitické politiky prostě rádi. „Už od dob Václava Havla,“ řekla.

Podle Petrose Michopulose, PR konzultanta v minulosti blízkého ČSSD, si Andrej Babiš prostě musí vydobýt svůj prostor, proto ty spory. „Bude expandovat do toho prostoru, jak předsedovi vlády, tak ostatním ministrům,“ řekl.

Jenže i u Babiše mohou lidé narazit, pokud si po roce vládnutí uvědomí, že mělo být líp, ale není. „Pokud pojede jenom na té negativní vlně, tak samozřejmě to se za chvíli vyčerpá,“ řekl ve 168 hodinách Tomáš Vrbík, bývalý poradce premiéra Petra Nečase.      

Teflonový Sobotka       

Zatím se jednalo o dva důležité spory; o Důl Paskov a poplatky ve zdravotnictví. V prvním případě vidí Motejlek jako výherce sporu premiéra Sobotku. Babiš se sice z původní miliardy domluvil na 600 milionech korun, ovšem podle ekonomického publicisty je na místě říkat - zatím. Konečná částka totiž původní miliardu může opravdu dosáhnout.

Jiří Kraus, jazykovědec z Fakulty sociálních věd UK, vidí nápadnost Babiše v jeho neustálém údivu, že musí něco někomu stále vysvětlovat. Toho byli novináři svědky, když se chtěli ministra financí před vládní budovu zeptat na zelenou naftu. „Ježíš, já už jsem mluvil dlouho,“ řekl novinářům a před nástupem do auta dodal: „To mám konflikt zájmů.“

Sobotku ovšem není dobré podceňovat, míní Vrbík. Podle něj se může zdát, že je slabší hráč, ovšem již ukázal, že si poklidně umí své pozice vydobýt. Například v krizi ČSSD ihned po volbách. „Sobotka je trochu teflonový, takže po něm ty výpady Babiše trošku sjíždějí,“ řekl Motejlek s tím, že zatím premiér odolává. Otázka zní, jak dlouho jim to spolu vydrží.

reklama

autor: jno

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…