Arabská kultura je podřadná, udeřil izraelský akademik

09.09.2015 21:55

Dan Schueftan, izraelský akademik, bezpečnostní expert a politický poradce několika izraelských premiérů i amerického Kongresu má jasno. Evropa se řítí do záhuby nejen tím, jak se chová v uprchlické krizi. Hrozivé je, jak se chová ke svým dětem.

Arabská kultura je podřadná, udeřil izraelský akademik
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

V rozhovoru pro Reflex.cz si Dan Schueftan nebral servítky a pronesl mimo jiné i tato slova: „Tolerance by měla skončit tam, kde někdo pod záminkou tolerance chce zničit samotný princip tolerance.“ Evropa však podle jeho názoru nepáchá sebevraždu tím, že pouští na starý kontinent uprchlíky, ale tím, jak málo se Evropanům rodí děti. „Evropa páchá sebevraždu nezávisle na počtech imigrantů. Sebevražedná je její demografická politika,“ varoval izraelský poradce.

Arabská kultura je podřadná, míní izraelský akademik

Hrozivá je ale i rezignace na vlastní hodnoty, což se projevuje na uprchlické krizi. Model multikulturní společnosti společenství ničí. To je třeba jasně říci i navzdory politické korektnosti, to je třetí hřebík do evropské rakve. Toho chtějí využít arabští uprchlíci k obrazu svému, jenže pak už Evropa nebude Evropou.

A pokud srovnáme evropskou a arabskou kulturu, musíme jasně říci, že arabská je vůči té evropské kulturou podřadnou. Tak to vidí Dan Schueftan. „Není jednoduché říct jasně a nahlas, že kultura, jež uznává, že ženy jsou rovnocenné lidské bytosti, je nadřazena kultuře, která se k ženám chová jako k dobytku. A že ta druhá kultura není pouze jiná, nýbrž je podřadná vůči té první. Je těžké to říci, protože to je politicky nekorektní,“ zaznělo od izraelského akademika.

To je důvod, proč se řadě zemí nedaří. Irák a Libye mají výhodu, že ze země jim tryská drahocenná ropa. Navzdory tomu vládne v těchto zemích bída a lidé z nich odcházejí do Evropy. Arabové za to prý mohou děkovat právě svému smýšlení a kultuře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…