Babiš jde proti Sobotkovi: Lidem s příjmy do 113 tisíc daně snížit, ostatním nechat stejné

25.02.2017 9:30

S daňovými návrhy se roztrhl pytel. Po progresivní dani, již prosazují sociální demokraté, rovné dani, kterou chce ODS, se vyjádřil také ministr financí Andrej Babiš (ANO), jenž by zaměstnancům s příjmy do 113 tisíc měsíčně daně snížil, u lidí s vyšším platem by je nechal stejné jako dosud. Píše to deník Právo.

Babiš jde proti Sobotkovi: Lidem s příjmy do 113 tisíc daně snížit, ostatním nechat stejné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

„Potřebujeme dlouhodobě předvídatelné stabilní daňové prostředí. Není důvod navyšovat daně, naším cílem je naopak daně snižovat. Představujeme si dvě sazby, tak jak je to dneska. U zaměstnanců s vyššími příjmy chceme daně stabilizovat, u lidí s nízkými a středními příjmy je chceme naopak snižovat,“ zmínil Babiš. 

Zatím však nechtěl říct, o kolik by se přesně měla sazba daně z příjmů snížit. Má prý ale už svoji představu, vše se však musí propočítat s ohledem na rozpočet. 

Návrh sociální demokracie se Babišovi nelíbí. Podle něj vyhlásila sociální demokracie úspěšným lidem třídní boj. „Což mě nepřekvapuje, když chce ve vládě sedět s komunisty,“ řekl Babiš. Obává se, že zvýšení daní by vedlo k vyštvání úspěšných lidí ze země. 
 
Babiš pak pro Právo také uvedl, že chce prověřit i možnost snížení sociálního pojištění pro živnostníky a společnosti, stejně jako některé sazby DPH. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…