Babiš je pátým nejvlivnějším miliardářem na světě. Máme detaily

16.09.2014 12:34

Pátým nejvlivnějším miliardářem ve světě je český ministr financí a lídr hnutí ANO Andrej Babiš. Vyplývá to z žebříčku nejvlivnějších miliardářů, který sestavil viceprezident amerického think tanku Brookings Institute Darrell West. Na svém blogu na serveru iHNed.cz o tom informoval šéfredaktor jeho zahraniční rubriky Martin Ehl.

Babiš je pátým nejvlivnějším miliardářem na světě. Máme detaily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

West žebříček patnácti nejvlivnějších miliardářů na celém světě zveřejnil v knize „Miliardáři: Úvahy o horní vrstvě". Před Babišem jsou Bill a Melinda Gatesovi, filantrop George Soros, čínský podnikatel a zakladatel skupiny Alibaba Jack Ma a ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Z 268 stran knihy jsou Babišovi věnovány dvě a půl strany. Autor Babišovu pozici vysvětluje tím, že vyhrál volby poté, co si koupil vydavatelství Mafra. „Je ukázkovým příkladem miliardáře, který se stal politicky aktivním a v české vládě má nyní pozici s obrovským vlivem," cituje Ehl Westovo vysvětlení, proč Babiše zahrnul do své žebříčku na tak vysoké místo.

foto: tan


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…