Babiš na sebe umí strhnout pozornost, ale všechny koaliční spory prý vyhrál Sobotka. Tak hovoří hejtman Zimola

13.09.2014 11:21

Jihočeský hejtman Jiří Zimola (ČSSD) se v rozhovoru pro časopis Týden postavil za šéfa strany a premiéra Bohuslava Sobotku. Je přesvědčen, že právě on je vítězem všech koaličních sporů. Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš prý na sebe sice umí strhnout pozornost, ale z dlouhodobého hlediska je podle Zimoly jasným vítězem právě Sobotka.

Babiš na sebe umí strhnout pozornost, ale všechny koaliční spory prý vyhrál Sobotka. Tak hovoří hejtman Zimola
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jiří Zimola

Hejtman Zimola je přesvědčen, že sociální demokraté po vyhraných volbách získali v rámci koalice vše, co odpovídá vítězné straně. „Sociální demokracie má odpovídající zastoupení a drží rezorty, které jsou pro stranu důležité. Máme ministry na zdravotnictví, školství, sociální věci. To ani nemluvím o vnitru, které je klíčové pro fungování státní správy a pro její reformu. Bohuslav Sobotka se v rámci koalice pohybuje správně a z dlouhodobého pohledu je on faktický vítěz všech koaličních sporů,“ řekl Týdnu Zimola, a jasně tak před podzimními volbami podpořil stranického šéfa.

Zimola zároveň připustil, že z některých mediálních prohlášení se může jevit jako ten vyhrávající Andrej Babiš. „Má talent strhnout na sebe pozornost. Například zveřejní selfie z mobilu, na němž pózuje s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem. Působí uvolněněji než Bohuslav Sobotka, který nese břímě šéfa vlády. Z toho také pramení obavy sociálních demokratů. Jako krajský předseda ČSSD to od členů slýchávám,“ připouští politik

Bohuslav Sobotka podle něj působí úředně, ale z dlouhodobého hlediska prý vítězí. „Buď se necháte zblbnout koblihami, nebo se podíváte na pracovní výsledky politika. Po příznivcích Andreje Babiše chci, aby mi ukázali jednu konkrétní věc, kterou za půl roku ve vládě dokázal. Osobně jsem nepřišel na nic, za co bych ministra financí mohl chválit,“ říká k soutěži lídrů Jiří Zimola.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…