Babiš po schůzce se Zemanem: Změny ve vládě v březnu nebudou? Ale duben...

22.03.2021 21:33

Premiér Andrej Babiš (ANO) v březnu neplánuje žádné personální změny ve vládě. Během následujícího měsíce dubna však změny nevyloučil, oznámil to mediálním zástupcům po pondělní schůzce s prezidentem Milošem Zemanem, který jej před nedávnem žádal o odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) pro jeho odmítavé postoje vůči ruské vakcíně Sputnik V, informují Novinky.

Babiš po schůzce se Zemanem: Změny ve vládě v březnu nebudou? Ale duben...
Foto: Screen ČT24
Popisek: Andrej Babiš v Poslanecké sněmovně

„Navrhovat odvolání ministrů je právo premiéra. Jsem nezávislý. Pokud dospěju k tomu, že je potřeba vyměnit ministry, tak mu to předložím. Do konce března personální změny nebudou. Jestli plánuju nějaké výměny v dubnu, se uvidí,“ uvedl jednání s hlavou státu ministerský předseda.

Původní zdroj ZDE.

Výměnu ministra Blatného podle svých slov s prezidentem v pondělí neřešil. „Taková debata neproběhla. Názor pana prezidenta na ministra zdravotnictví je dlouho negativní. Podstatné je, jak ministři fungují,“ sdělil premiér Babiš.

Prezident Zeman žádá výměnu ministra Blatného kvůli postoji k ruské vakcíně Sputnik V. Trvá totiž na tom, aby vakcína Sputnik V dostala před využitím v Česku souhlas Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…