Babiš stále v čele, ČSSD posiluje. Ale ta ODS...

13.03.2014 10:37

Březnový průzkum volebních preferencí společnosti SANEP může potěšit hnutí ANO a Úsvit. První potvrdilo svou pozici na prvním místě stranického žebříčku, druhé se stále drží nad pětiprocentní hranicí a dokonce porazilo ještě nedávno vládnoucí ODS.

Babiš stále v čele, ČSSD posiluje. Ale ta ODS...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš se směje

Volební preference, ukazující popularitu politických stran, by ovládlo hnutí ANO. Subjekt vedený ministrem financí Andrejem Babišem by získal 23,8 procenta hlasů. Následuje ČSSD premiéra Bohuslava Sobotky, se ziskem 22,9 procenta. S odstupem následují komunisté, kteří by získali 15,2 procenta hlasů.

Celá zpráva ZDE.

TOP 09 Karla Schwarzenberga a Miroslava Kalouska by si připsala 10,9 procenta a je následována KDU- ČSL. Nejmenší vládní strana by získala 6,5 procenta. Hnutí Úsvit Tomio Okamury by získalo 5,5 procenta a jako poslední by o pouhé dvě desetiny do Poslanecké sněmovny prošla ODS.

Oproti únorovému šetření si však ODS polepšila. V průzkumu preferencí (který ale přesně nekopíruje případné volební výsledky) by tehdy získala 4,8 procenta. Posun o čtyři desetiny je však v rámci statistické chyby. Ostatní strany se drží na svých ziscích z února, nahoru či dolů se posunuly maximálně o tři desetiny procenta.

Pokud by se zisky přepočetly na sněmovní mandáty, získalo by hnutí ANO 53 křesel. ČSSD by zastupovalo 51 poslanců, komunistů by do sněmovny usedlo 34. TOP 09 by získala 24 křesel, lidovci 14 a hnutí Úsvit 12. Stejný počet křesel by získala i ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…