Babiš u Krause ochutnával kuřata. Pak prozradil, co podělal

12.10.2013 15:25

Miliardář, hvězda televizní reklamy a skokan letošních voleb Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, se v pátek večer představil v talk show Jana Krause na TV Prima Family. Dostal zde mimo jiné možnost ochutnat kuře, zavzpomínat na své dřívější názory na politiku nebo moderátorovi ukázat, jak by s ním jednal coby s nehodným straníkem.

Babiš u Krause ochutnával kuřata. Pak prozradil, co podělal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, lídr hnutí ANO v Praze

Už jsou to prý dva roky, co byl u Krause poprvé, a tak mu moderátor připomněl, co mimo jiné tehdy říkal. „Já nechci jít do politiky, já bych nebyl dobrej politik,“ vykládal v televizi předseda ANO. Nyní Babiš tvrdil, že chtěl něco v zemi změnit, a sháněl lidi, kteří by to mohli udělat. „Každý by to chtěl změnit, ale nikdo se nechce vzdát svého pohodlí a taky nemá odvahu,“ vysvětlil, proč se do toho musel pustit sám.

Na úvod moderátor Kraus ocitoval Babišovi z letáku ANO. „Budeme méně krást,“ napsal do oficiálního stranického materiálu jeho kandidát, bývalý novinář Martin Komárek. „To je překlep, to jsme trošku podělali v tiskárně,“ objasnil Babiš.

Řeč se pak stočila na kontroverzní reklamu na Vodňanské kuře, kde majitel firmy a politický kandidát vystupuje osobně. Babiš zdůraznil, že v ní nejde o něj, ale o to kuře. „To kuře je české, a je dobré, šťavnaté,“ pochválil svůj výrobek. Kraus však poznamenal, že na spot se už objevila stížnost od Rady pro reklamu. „Já to vím, že mě dneska přišel nějakej dopis,“ okomentoval hrozbu postihu magnát.

Jan Kraus mu poté připravil degustaci, při které měl ze dvou nabízených kuřat rozpoznat, které pochází z jeho vodňanské drůbežárny. „Doufám, že to druhé není z Polska,“ poznamenal s obavami Babiš.

Pak oba vzorky ochutnal, přičemž vysvětlil, že si vezme jenom trochu, neboť mu lékaři zjistili v těle vyšší množství tuku. „Já myslím, že to bude to šťavnatější,“ hádal miliardář po ochutnání. Nakonec jej však moderátor zklamal, protože z jeho podniku nepocházelo ani jedno z nabízených kuřat.

Krause také zajímalo, v čem chce miliardář změnit politiku. „Já jsem z byznysu, a tam děláte všechno na podání ruky a musíte mít dobrý jméno. Tak já si přece v politice nemůžu pokazit svojí imidž,“ vysvětloval dále, proč musí i kvůli sobě politiku změnit.

„Co kdybych byl u vás ve straně a něco provedl?“ vyptával se pak ještě moderátor. Babiš vysvětloval, že by jej mohla vyloučit krajská organizace. Moderátor by ale prý chtěl vědět, jak by s takovým člověkem naložil předseda osobně. „Řekl bych vám: Jdi pryč,“ odkryl šéf Agrofertu své pracovní metody. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…