Babiš v ČT mluvil o muničním skladu a kontroverzní firmě. Ta už na něho chystá žalobu

07.12.2014 19:19

Domněnku o tom, že druhý sklad ve Vrběticích nevybuchl náhodou, dnes v České televizi vyslovil vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš. Firma Imex Group, která užívala oba vybuchlé sklady, je podle něj velmi kontroverzní. Podobným problémům podle Babiše čelil Imex Group v Bulharsku, zbraně podle něj vyvážel například do Konga, pro které platí zbrojní embargo. Podle právníka firmy Radka Ondruše ale ministr lže a firma chystá žalobu.

Babiš v ČT mluvil o muničním skladu a kontroverzní firmě. Ta už na něho chystá žalobu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

„Ta firma, které vybuchly ty dva sklady, je velice kontroverzní firma. Ta firma vyvezla munici do Bulharska, kde to také bouchlo," řekl Babiš v pořadu Otázky Václava Moravce. Jeho výtky Ondruš odmítl s tím, že připravuje žalobní návrh. „Babiš bude muset u soudu dokazovat, že má pravdu. Budeme požadovat omluvu. Jako obchodník ví, že poškodil jméno firmy," řekl Ondruš.

„V Bulharsku v roce 2011 vybuchl sklad, kde byl uložen vojenský materiál tří firem. Jednou z nich byl Imex Group. Bulharská strana nikdy klienta nežalovala," uvedl právník firmy. Podle něj je nepravdivá i informace o tom, že společnost vyvážela zbraně do Konga. „V tomto teritoriu obchodovala jen v Zimbabwe. Obchod povolovala tři ministerstva," řekl.

Ve vojenském areálu na Zlínsku vyletěly do povětří dvě budovy s uskladněnou municí. První 16. října, druhá minulou středu. Při první explozi zemřeli dva lidé. Obě budovy si pronajímala ostravská společnost Imex Group. Věc nyní vyšetřuje policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…