Babiš včera lhal, mává důkazem advokát

24.03.2016 10:32

Právník Aleš Rozehnal si posvítil na některá tvrzení, která ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš pronesl včera na půdě Parlamentu, kde se vyjadřoval ke kauze Čapí hnízdo. V některých skutečnostech prý Babiš nemá pravdu, v jiných zase pravděpodobně mlží.

Babiš včera lhal, mává důkazem advokát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mimořádná schůze sněmovny. Ministr financí Andrej Babiš se vyjádřil ke kauze Čapí hnízdo

Babiš dle Rozehnala nemá pravdu, když tvrdí, že i kdyby byl vlastníkem Farmy Čapí hnízdo on sám, splňovala by tato společnost podmínky statutu malého a středního podnikatele a měla by na spornou dotaci nárok.

Právník uvádí, že pokud by byla Farma Čapí hnízdo vlastněna Babišem, jednalo by se o tzv. spojené podnikatele a k údajům Farmy by se tak přičetly údaje o každé korporaci přímo či nepřímo ovládané Andrejem Babišem. Čímž by se nevešla do limitů pro malé a střední podnikatele.

A kdyby Farmu Čapí hnízdo vlastnily děti Andreje Babiše? I v takovém případě by se Farma Čapí hnízdo dle Rozehnala považovala za korporaci ovládanou Andrejem Babišem a statut malého a středního podnikatele by nenaplňovala.

Celý článek ZDE

Právník rovněž naznačuje, že Babiš na parlamentní půdě mlžil. Jeho prohlášení, že akcie společnosti Farma Čapí hnízdo byly z koncernu AGROFERT vyvedeny v prosinci 2007 a byly prodány jeho dvěma dětem a bratrovi jeho partnerky, nekoresponduje dle Rozehnalova zjištění s údajem, který je uveden v účetní uzávěrce mateřské společnosti Farmy Čapí hnízdo, a.s. za rok 2008, kterou byla ZZN Pelhřimov, a.s.

„Buď tedy nebylo prohlášení Andreje Babiše na parlamentní půdě pravdivé, nebo je údaj v účetní závěrce nesprávný,“ konstatuje Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …