Babišova komanda prý fungují. Hazardní firmy začínají ochotně splácet dluhy na daních

05.10.2014 8:38

Několik zátahů finančních úřadů na kasina a herny, které státu neplatily daně, se zřejmě vyplatilo. Podle serveru Aktuálně.cz totiž jen během prázdnin státu doplatily na daních více než dvě stě milionů korun.

Babišova komanda prý fungují. Hazardní firmy začínají ochotně splácet dluhy na daních
Foto: rep
Popisek: Herna - ilustrační foto

Berní úředníci letos v létě provedli několik přepadových kontrol kasin a heren, kde kvůli dluhům zabavovali hotovost a obstavovali hrací přístroje. Mluvčí finančního ředitelství Jitka Ležatková serveru potvrdila, že některé firmy začaly se správcem daně spolupracovat a rozhodly se řešit svoje nedoplatky.

Server uvádí, že zatímco ke konci letošního června činily nedoplatky loterijních firem na daních a odvodech za loterie 370 milionů, aktuální výše jejich dluhů poklesla na 124 milionů korun.

Za tvrdším postupem proti dlužníkům podle serveru stojí náměstek ministra financí pro oblast hazardu Ondřej Závodský. „Zastávám středověkou teorii dobře pověšeného oběšence, která funguje i dnes. Lapka, oběšený na křižovatce královských cest, je poměrně dobrý signál pro ostatní lapky. Odradí je to," vysvětlil Závodský, který prý odmítá v boji proti neplatičům polevit.

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…