Babišovi má dělat náměstka slepý právník, který kdysi rozkryl čachry na vnitru

24.01.2014 17:02

Novým náměstkem na Ministerstvu financí by mohl být Ondřej Závodský, nevidomý právník, který byl oceněn Nadačním fondem proti korupci. Pomohl kdysi rozkrýt podezřelé smlouvy na Ministerstvu vnitra, nyní ho na pozici doporučili lidovci.

Babišovi má dělat náměstka slepý právník, který kdysi rozkryl čachry na vnitru
Foto: Archiv OZ
Popisek: Právník a bojovník s korupcí Ondřej Závodský

„Pan Bělobrádek mi nabídl na ministerstvo náměstka. Má velice dobrou reputaci ve společnosti. Určitě velký problém je hazard. Mě zajímá, jestli může být platný v týmu, budu s ním mluvit v neděli, jeho reference jsou velice dobré,“ uvedl budoucí ministr financí Andrej Babiš.

Řeč byla o Ondřeji Závodském, kterého Nadační fond proti korupci ocenil za rozkrytí podezřelých smluv na resortu vnitra, za což se ho jeho nadřízený pokusil zbavit.

Babiš má ale jinak výhrady vůči kandidátům na náměstky, které nominují koaliční partneři. Například odmítl Jiřího Peřinu na post náměstka pro daně, kterého navrhla ČSSD. Závodského navrhla KDU-ČSL, právník však není členem strany.

„Mohu nabídnout specializaci na problematiku pronájmu a odprodeje státního majetku. Tam může stát opravdu hodně ušetřit," řekl advokát pro server iDnes.cz. Kdyby se s předsedou ANO domluvil, zajímala by ho také problematika dohledu nad hazardem. „V oblasti hazardu je zatím hrubě pošlapáván zákon, když ministerstvo vydává povolení v rozporu se zákonem," míní Závodský.

„Znám ho osobně jako velmi solidního člověka se zkušenostmi ze dvou ministerstev, který je zásadním odpůrcem rozhazování státních peněz," komentoval jeho nominování šéf lidovců Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…