Babišovo eso: Oceněný právník přichází ohlídat hazard

06.02.2014 6:46

Mezi nejbližšími spolupracovníky Andreje Babiše (ANO) na Ministerstvu financí je nově i nevidomý poradce a budoucí náměstek Ondřej Závodský spolu se svým psem. Právníka do resortu nominovali lidovci. Své zdravotní omezení Závodský nebere jako problém, na ministerstvu by se chtěl věnovat regulaci hazardu i problematice nakládání se státním majetkem.

Babišovo eso: Oceněný právník přichází ohlídat hazard
Foto: Archiv OZ
Popisek: Právník a bojovník s korupcí Ondřej Závodský

Stát má podle Závodského mnoho majetku, který nepotřebuje. „To mnohé úředníky zákonitě svádí k nějaké chlípnosti a touze po obohacení,“ cituje MF Dnes právníka. Závodský se dále na financích bude snažit o regulaci hazardu. Podle něj sice stát na hazardu vydělává, ovšem na druhé straně má výdaje na sociopatických jevech s tím souvisejícími.

Bez určité pomoci se ale Ondřej Závodský na ministerstvu neobejde. Bude potřebovat asistenta, který ho bude doprovázet po chodbách resortu. Spolu se Závodským míří na finance i jeho dvanáctiletý zlatý retrívr Chico. Slepecký pes právníkovi prý pomáhá získávat méně formální přístup k jeho šéfovi. „Mezi ním a Chicem už vznikl velmi přátelský vztah,“ popsal Závodský.

Jinak pracuje právník ověšen cenou za statečný postoj v boji proti korupci samostatně. K dispozici bude mít počítač se speciálním programem, jenž za něj bude číst dokumenty. Podle Závodského ušetří na papíru, když úřaduje především elektronicky. „Odhaduji, že počítač do mé kanceláře bude stát stejně jako papír, který ministerstvo vyprodukuje za jediný den,“ řekl MF Dnes s nadsázkou.

Ondřej Závodský dokázal přes svůj hendikep vystudovat práva na Karlově univerzitě a deset let pracoval ve státní organizaci Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra. Před třemi lety navíc poukázal na nezákonné obchody s náhradními díly do služebních aut. Za to později získal cenu od Nadačního fondu proti korupci. Nyní se Závodský zřejmě stane nejvýše postaveným nevidomým úředníkem v zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…