Bakalův konec se blíží, věští expremiér

02.02.2015 12:51

Expremiér Jiří Paroubek se na svém profilu na ParlameníchListech.cz opět trefuje do svého oblíbeného terče Zdeňka Bakaly. Rozčílilo ho, že si nejvyšší management NWR, kterého je Bakala členem, odsouhlasil tučné prémie, zatímco v její dceřiné společnosti OKD se bude letos propouštět po stovkách, a to převážně mezi zaměstnanci dolů.

Bakalův konec se blíží, věští expremiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

"Nejvyšší manažeři NWR získali v rámci motivačního programu nárok na prémie, jejichž výše bude záviset na tržní ceně akcií NWR," píše na svém profilu Paroubek a počítá, že pokud by dostávali prémie nyní, kdy je hodnota jedné akcie NWR 44 haléřů, dostali by 150 milionů korun, tedy zhruba 5 % z peněz, které měla společnost ke konci loňského roku na účtu. Každý člověk z nejvyššího vedení NWR by podle Paroubka měl dostat finanční ekvivalent hodnoty vlastněných akcií.  "Například šéf NWR G. Penny vlastní 125 milionů kusů a mohl by tak požadovat 70 milionů korun," propočítává dále manažerské odměny vedení NWR expremiér.

S tímto záměrem se kříží informace, že OKD letos propustí stovky zaměstnanců, neboť se těží stále méně černého uhlí. "Je skutečně zajímavé, že firma, která hodlá propouštět stovky zaměstnanců a měla by počítat každou korunu, zároveň hodlá vyplácet obrovské prémie nejvyššímu vedení," diví se Paroubek.

„Je vidět, že spolumajitel firmy OKD a velký přítel pravdy a lásky Zdeněk Bakala, který v posledních letech využíval bytový fond OKD k zástavám na bankovní úvěry v řádech miliard korun, které používal k finančním transakcím, „pochopitelně“ mimo ČR, se o běžné občany příliš nezajímá,“ dodává v závěru expremiér.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Ing-Jiri-Paroubek-221/clanek/Bakaluv-konec-se-blizi-38197

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…