Bělobrádek čtenářům: Muslimové zahanbují mnoho křesťanů. A Zeman...

05.01.2016 20:08

Z PROFILŮ Místopředseda vlády a šéf křesťanských demokratů Pavel Bělobrádek odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Mimo jiné konstatoval, že byla chyba podpořit přímou volbu prezidenta, kterým se posléze stal Miloš Zeman. Došlo i na uprchlíky. Muslimové podle Bělobrádka bohužel svým chováním zahanbují mnoho křesťanů.

Bělobrádek čtenářům: Muslimové zahanbují mnoho křesťanů. A Zeman...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Čtenář vystupující pod přezdívkou Frodo chtěl vědět, zda je Bělobrádek schopen nějaké sebereflexe a uzná, že v minulosti udělal chybu. „Dokážete uznat, že jste v nějakých situacích a případech nejednal správně a nyní byste jednal jinak? A můžete být konkrétní? U řady politiků totiž postrádám sebereflexi...,“ poznamenal čtenář.

Bělobrádek jedno pochybení nabídl. „Pěkný den, samozřejmě. Například podporou přímé volby prezidenta,“ napsal.

Člen vlády se ale vyjadřoval i k tématu uprchlické krize. Čtenář s přezdívkou Hranostaj se ptal, jak je možné, že EU neposílá migranty pryč, když znásilňují ženy a páchají jiné zločiny. „To, co páchají v Rakousku, Švédsku a nyní v Německu, krádeže, rabování, obtěžování stovek žen, znásilňování či vraždění, vypalování aut není čin Evropanů, ale ve 100 % všech případů jsou to migranti neevropského původu,“ napsal čtenář.

Další odpovědi najdete zde.

Předseda KDU-ČSL ale oponoval, že tvrzení, která čtenář předkládá, nejsou zcela přesná. Nesmíme prý navíc zapomínat, že islám nařizuje věřícím, aby respektovali pravidla v hostitelských zemích. „Islám naopak nařizuje chovat se v souladu s hostitelskou zemí. To, že to někteří nedělají, je věc druhá. Především ta etická pravidla islámu, která jsou podobná křesťanství (a mnohdy svým dodržováním etických zásad, např. poctivosti v obchodu, solidarity s chudými, péči o rodinu a odmítání alkoholu, drog aj.) zahanbují mnoho křesťanů,“ posteskl si Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

V obecné rovině konstatoval, že EU musí migrační krizi řešit společně, protože jednotlivci a jednotlivé státy nedokážou krizi tohoto rozsahu řešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…