Bendl prověří rozpad koalice v Bystřici. ODS se možná spojila s KSČM

15.12.2011 19:28

Předseda středočeské ODS a ministr zemědělství Petr Bendl chce prověřit rozpad velké koalice v Bystřici na Benešovsku. Podezřívá totiž zastupitele z ODS, že se chtějí spojit se sociálními demokraty a komunisty.

Bendl prověří rozpad koalice v Bystřici. ODS se možná spojila s KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

Původně tvořili koalici v Bystřici na Benešovsku ODS, TOP 09, KDU-ČSL a Nezávislí. Ta se ale rozpadla a nyní funkce místostarostky, kterou zastávala TOP 09, připadla zástupci z ČSSD.

V pondělí byla totiž odvolána Olga Mokošová a ihned byl na její místo zvolen Libor Topol, a to údajně za podpory KSČM. Zástupci TOP 09 se obávají, že ODS tuto výměnu předem domluvila s levicí a koaličního partnera o ničem neinformovala.

"Domnívám se, že pravým důvodem pro mé odvolání je má úspěšná snaha o změnu fungování města Bystřice, o maximální transparentnost při zadávání veřejných zakázek a otevřenost vůči všem obyvatelům města včetně přidružených osad," míní Mokošová.

Předseda středočeských občanských demokratů a také ministr zemědělství Petr Bendl to chce proto prověřit. Domnívá se, že ODS rozbila koalici, aby mohla spolupracovat se sociálními demokraty a komunisty. Pokud se tato teorie potvrdí, vyvodí z toho důsledky.

"Celou záležitost nechávám prověřit a pokud se potvrdí pravdivost údajů, že členové ODS rozbili koalici již se záměrem dále spolupracovat s ČSSD za podpory KSČM, tak jako předseda regionu budu požadovat vyvození osobní odpovědnosti reprezentantů ODS v Bystřici," uvedl Bendl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…