Bezpečnostní rada státu bude jednat o problematice uprchlíků

10.09.2015 6:23

Kvůli migrační krizi se dnes ve Strakově akademii sejde předsednictvo Bezpečnostní rady státu. Schůzku svolal předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jediným bodem jednání budou aktuální otázky migrace. O výsledku jednání budou politici informovat na tiskové konferenci.

Bezpečnostní rada státu bude jednat o problematice uprchlíků
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker ve středu oficiálně představil návrh na povinné přerozdělení dalších 120.000 uprchlíků mezi členské země Evropské unie. Na Česko by podle návrhu mělo připadnout dalších asi 3000 uprchlíků. Čeští političtí představitelé ale společně se zeměmi visegrádské čtyřky jakékoli uprchlické kvóty odmítají. O tématu budou v pátek v Praze jednat také ministři zahraničí visegrádské skupiny. Schůzky se zúčastní i šéfové diplomacie Německa a Lucemburska.

Předsednictvo Bezpečnostní rady státu tvoří Sobotka, první místopředseda vlády Andrej Babiš, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, ministr vnitra Milan Chovanec, ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek a ministr obrany Martin Stropnický.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…