Bílý odpad, lůza. Takto se o voličích Trumpa vyjádřila vysoká ministerská úřednice ze Slovenska

11.11.2016 13:15

Vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách rozhodilo mnohé „liberály“ po celém světě. Na Slovensku dala velmi otevřeně průchod svému znechucení Oľga Pietruchová. Ta je nejen známou občanskou aktivistkou a komentátorkou veřejného dění, ale též poměrně vysoce postavenou ministerskou úřednicí. O to více její názor zaujal.

Bílý odpad, lůza. Takto se o voličích Trumpa vyjádřila vysoká ministerská úřednice ze Slovenska
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Pietruchová je na Slovensku „známou firmou“, angažuje se v mnoha „sluníčkářských“ tématech, ať už jako aktivistka, nebo z titulu své funkce ředitelky Odboru pro rovnost příležitostí na slovenském Ministerstvu práce a sociálních věcí. Je známá především svou podporou soudního odebírání dětí biologickým rodičům a rovněž potratů. Patří rovněž k nejvýznamnějším slovenským podporovatelům LGBT komunity a průvodů sexuálních menšin. Několikrát se veřejně přiznala k tomu, že nenávidí katolickou církev a vulgárně na sociálních sítích napadala věřící.

Nejnověji ředitelka ministerského odboru reagovala na facebookový komentář svého kolegy, se kterým si prý jinak názorově celkem rozumí. Nyní ji však pobouřil jeho názor, že Trumpa volili chudí lidé v bezvýchodné sociální situaci. „Trumpovi voliči jsou naopak hrdí na americký kapitalismus,“ kritizovala. „Jsou ti první, kdo křičí proti konceptu rovné příležitosti,“ zhnusila úřednici kolegova optika.

FACEBOOKOVÉ AKTIVITY PANÍ ŘEDITELKY ODBORU SI VŠIMLI NAPŘÍKLAD ZDE

„Mnohem větší roli tam hrál rasismus a sexismus. Od Trumpa slyšel nahlas to, o čem se baví s kámoši v hospodách.“ Načež doporučila článek z českého magazínu Respekt, zabývající se fenoménem „bílé lůzy“ či „bílého odpadu“ (v originále white trash). Toto označení se některým diskutujícím zdálo přece jen moc, ovšem bojovnice proti rasismu trvala na tom, že je správné, neboť „bílá lůza“ je prý vědecky zavedený pojem.

O jakém světě sní úřednice Pietruchová:

Jiný z diskutujících Pietruchovou upozornil, že rasismus je dost pofiderní diagnózou, když černocha Obamu v minulých volbách volilo o 1,5 milionu více bělochů, než nyní bělošku Clintonovou. Tento argument však vysoká státní úřednice rázně odmítla jako „chujovinu“. Je prý nezvratitelným faktem, že Trump vyhrál díky bílým nevzdělaným mužům a částečně jejich žen. „Ony samy jako první pocítí důsledky své volby,“ zakončila přejícně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…