Biologická zbraň? Uměle vypěstovaný virus? Hájkův web píše o ebole

24.10.2014 16:40

Internetový magazín Protiproud Petra Hájka píše o šíření eboly. Zabývá se otázkou, zda je tento virus uměle vypěstovaný, nebo zda jde o imunitní reakci planety proti přemnoženému druhu – „planetární nemoci“. „Je aktivní kmen eboly biologickou zbraní?" ptá se autor.

Biologická zbraň? Uměle vypěstovaný virus? Hájkův web píše o ebole
Foto: Archiv
Popisek: Přenos nakaženého infekcí, ilustrační foto

Petr Hájek odkazuje v úvodu svého textu na knihu známého amerického komentátora a propagátora zdravé výživy Mika Adamse, podle něhož již několik vědců nezávisle na sobě tvrdí, že je ebola umělá. Píše však jedním dechem, že to samozřejmě zatím nelze říci jistě.

Mike Adams prý objevil ještě zajímavější – protože nikoli fiktivní – dokument, který staví ebolu a její počátky do pozoruhodně (a hrozivě) nového světla, uvádí Hájek na svém webu Protiproud.

Kdo prý nečetl knihu z roku 1994 jménem Horká zóna (The Hot Zone) Richarda Prestona, má značnou nevýhodu při rozkrývání pravdivého pozadí příběhu jménem ebola. „Kniha odhaluje o viru eboly mnoho `neuvěřitelných` fakt, která byla mezitím zamlčena či rovnou pohřbena moderním establishmentem, jenž ohledně viru zatlouká, jak to jen jde,“ míní Hájek.

Bývalý vicekancléř prezidenta republiky je přesvědčen, že existuje celá řada dobrých důvodů, proč zkoumat, zda je současná epidemie eboly záměrným spuštěním „apokalyptické zbraně“, která má snížit světovou populaci.

Celý článek na serveru Protiproud ZDE.

„Horkou zónu napsal Richard Preston na základě desítek rozhovorů s virology, lékaři a dalšími vědci, kteří zasvětili svůj život pátrání po původu eboly v `první linii bitvy` v pralesích Afriky. Ale jedna z nejznepokojivějších a současně nejzajímavějších pasáží se objevuje na straně 310 v paperbackovém vydání. Zdá se, že názory tam vyjádřené jsou jakýmsi shrnutím názorů vědců, s nimiž Preston o ebole hovořil,“ míní autor.

Země začíná vyvíjet imunitní reakci na lidský druh

Preston píše: „To, že se vynořily AIDS, ebola a další nemoci z pralesů, se zdá být přirozeným důsledkem ničení tropické biosféry. Nové hrozby se zdají pocházet z ekologicky poškozených míst na Zemi…"

„Svým způsobem můžeme říci, že Země začíná vyvíjet imunitní reakci na lidský druh. Začíná reagovat na parazita, zvaného člověk, záplavu infekce jménem lidský druh, mrtvých, zabetonovaných míst po celém světě, rakovinné sněti Evropy, Japonska a Spojených států, kde se houfy primátů (míněno lidí) nekontrolovatelně množí, jejich kolonie se zvětšují a hrozí biosféře masovým vymíráním druhů,“ cituje Hájek.

„Imunitní systém Země tedy, dalo by se říci, právě zaznamenal nemoc: lidský druh. A teď začíná reagovat. Země se snaží zbavit infekce lidským parazitem.“

Musíme snížit populaci?

Hodnocení lidského rodu jako „infekce“, kterou svět onemocněl, je prý až pozoruhodně rozšířené mezi mnoha dnešními vědci a environmentalisty. Podle nich je nemožné pozorovat globální ničení biosféry, plundrování přírodních zdrojů a ubývání přirozených rezervoárů pitné vody, aniž by člověk došel k závěru, že na planetě je zkrátka příliš mnoho lidí, konzumujících vzácné zdroje.

„Je to právě tento hluboce rozšířený názor, který poskytl živnou půdu současným spekulacím o tom, že momentálně aktivní kmen eboly je biologickou zbraní, vytvořenou za účelem radikálního snížení světové populace,“ uvádí Hájek.

Ebola je možná umělá

Petr Hájek se dále odvolává na experta na ebolu dr. Michaela Osterholma, ten údajně tvrdí, že současný kmen eboly je mnohem nebezpečnější než jakýkoli předchozí. A není údajně sám.

„Je možné, že je `momentální` ebola tak nebezpečná proto, že si s ní někdo pohrál a učinil z viru biologickou zbraň – s jasným záměrem?“ klade otázku Hájek.

Teorii, že ebola je geneticky vytvořenou „superzbraní“, rozvíjel prý i přední liberijský vědec, dr. Cyril Broderick, v článku, který se právem dostal na titulní stranu novin Liberian Observer. Obsahuje dechberoucí prohlášení, že „ebola je geneticky modifikovaný organismus (GMO)“.

Broderick v prý v článku tvrdí, že americké ministerstvo obrany používá především africké ženy a děti jako „morčata“ při vývoji biologických zbraní. Mluví o „existenci amerického zbrojně-medicínského průmyslu, který provádí testy biologických zbraní tak, že údajně očkuje populaci, aby zabránil šíření nemocí a zlepšil stav afrického veřejného zdraví“.

Vše se přesunulo z USA do Afriky

Petr Hájek se nadále zabývá vážným podezřením vysloveným v knize Horká zóna, že infekční nemoci jako ebola byly dříve vyvíjeny jako biologické zbraně armádou Spojených států, ale zdůrazňuje, že podobný výzkum byl postaven mimo zákon prezidentem Nixonem v roce 1969. To by ovšem mohlo prý vysvětlit, proč se jejich vývoj mohl přesunout do Afriky.

Petr Hájek vyjadřuje názor, že ze strategického hlediska není sporu o tom, že velmoc jako Spojené státy musí pokračovat ve vývoji kapitálu, který pro ni biologické zbraně představují. „Žádný národ na světě si totiž nemůže dovolit být zcela nepřipraven, pokud jde o útok pomocí eboly, takže je jasné, že výzkum viru jako biologické zbraně musí pokračovat – i kdyby sloužil jen k obraně a nikoli k útoku. Jediný rozumný závěr zní, že Pentagon testy neskončil, ale prostě je `outsourcoval` do Afriky,“ uvádí se v článku.

„Zatím neumíme odpovědět jistě na otázku, zda jde o epidemii uměle vyvolanou, a nemáme ani, jak podobnou věc spolehlivě zjistit. Pokud se ale zeptáme, komu by `umělá` epidemie prospěla, stane se odpověď rázem více než zřejmou,“ píše na serveru Protiproud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…