Britský deník: Světový expert na globální oteplování, kterého má rád i Obama, má sexuální průšvih. A prý nejen ten

05.03.2015 9:12

Publicista Christopher Booker komentuje v konzervativním deníku Telegraph rezignaci předsedy Mezivládního panelu pro změny klimatu při OSN (IPCC) Dr. Rajendry Pačaurího kvůli sexuální aféře. Booker ovšem vedle morálního profilu zpochybňuje i jeho vědeckou kariéru.

Britský deník: Světový expert na globální oteplování, kterého má rád i Obama, má sexuální průšvih. A prý nejen ten
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Pačaurí měl sexuálně obtěžovat mladou zaměstnankyni Institutu pro energii a zdroje, který v indickém hlavním městě Dillí až doposud řídil. Po zveřejnění sexuálního skandálu musel odstoupit právě i z vedoucí pozice Institutu. Podle Bookera je směšné, že byla tato absurdní postava popisována jako přední světový klimatolog. „Získal titul PhD v oboru ekonomie železničního stavitelství na jedné obskurní americké univerzitě. Jako vegetarián nabádal ostatní zachránit planetu tím, že přestanou cestoval letadlem a nebudou jíst maso,“ popisuje Booker.

celý text v angličtině najdete ZDE

Dr. Pačaurí dokázal své výsostné postavení využívat ve všech směrech. Jeho Institut byl zahrnován ze všech stran mnoha milionovými dotacemi od mezinárodních organizací a nadnárodních bank. Dle Bookerova zjištění prý získal dohromady také 10 milionů liber od britských daňových poplatníků a odstoupit ze svých funkcí měl údajně už před pěti lety. „Tehdy IPCC pod jeho vedením zveřejnila výstražnou zprávu, která ovšem byla plná chyb a nevědeckých nesmyslů pocházejících od zelených aktivistů. Jeho tvrzení, že do roku 2035 roztají veškeré himálajské ledovce bylo tak hloupé, že tuto zprávu nakonec IPCC sama stáhla,“ kritizuje Booker.

Podle Bookera Dr. Pačaurí nenapravitelně poškodil prestiž IPCC jako seriózní vědecké instituce. „Je opravdu velká škoda, že si toho západní politici v čele s americkým prezidentem Barackem Obamou vlastně ani nepovšimli,“ píše Booker.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…