Brutální exekutor? Takto se choval, než skončil před soudem

23.01.2014 10:51

Otřesný případ exekturské bezohlednosti přinesl server Novinky.cz. Před dvěma lety měl do domu Lucie Šteflové z Plzně vtrhnout vykonavatel soudního exekutora Marek Ředina. Měl jí pohrozit, že když ihned nezaplatí třísettisícový dluh za svého otce, dům kompletně vystěhuje. Nebral přitom ohledy ani na sedmiměsíční smrtelně nemocné dítě.

Brutální exekutor? Takto se choval, než skončil před soudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takhle vypadají exekuční polepky

Zaskočená žena nakonec raději zaplatila sto tisíc, i když jejímu otci v domě nic nepatřilo a ani se tam nezdržoval.

Státní zástupce usoudil, že  jednání Řediny bylo trestným činem vydírání a zneužitím pravomoci úřední osoby. Případ od včerejška projednává plzeňský soud. Několikrát soudně trestanému Ředinovi hrozí až osm let vězení.

„Ráno po šesté mě vzbudil zvonek a bušení na okna. Venku stálo několik mužů a dožadovali se vstupu do domu s tím, že jeden z nich se představil jako vykonavatel soudního exekutora a tvrdil, že provádí výkon exekuce kvůli dluhu mého otce. Říkal, že když je dovnitř nepustím, zavolá zámečníka a do domu se dostane násilím,“ popsala Šteflová příchod exekutora.

Přestože muže prosila, aby si zuli boty, protože její onkologicky nemocné dítě potřebovalo sterilní prostředí, odvětili jí, že je jim to jedno, protože nebudou přece stěhovat věci v ponožkách.

Ředina u soudu popřel, že by na ženu vyvíjel nátlak a myslí si, že nijak nepochybil. A to ani v případě nemocného dítěte:  „Děti bych řešil v momentě, kdyby došlo na stěhování a ony by zůstaly v prázdném domě,“ cituje server Ředinu. Soud má ještě pokračovat výslechy dalších svědků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…