Budete učit o homosexuálech, nebo vás zavřeme! Tak probíhá školní inspekce v dnešní Evropě

14.07.2017 8:56

Případ z Velké Británii ukazuje, jak zhoubná může být snaha za každou cenu vzdělávací systém zatěžovat levicovou agendou. Jedné soukromé londýnské škole pro židovské dívky hrozí uzavření. A to skutečně z velmi bizarního důvodu.

Budete učit o homosexuálech, nebo vás zavřeme! Tak probíhá školní inspekce v dnešní Evropě
Foto: Repro youtube.com
Popisek: Příliš teplý Staropramen

Židovské vzdělávací instituce jsou v západoevropských zemích častým terčem nesnášenlivosti muslimských přistěhovalců. Londýnská „Vishnitz Girls School“ však musí čelit nepříjemnému tlaku i ze strany úřadu Ofsted, který dohlíží ve Velké Británii na dodržování vzdělávacích standardů ve vzdělávacích institucích. Problém přitom není v tom, že by učitelé na škole neměli dostatečnou aprobaci, ale v tom, že v hodinách dívky málo seznamují s právy LGBT komunity.

Inspektoři Ofstedu v jedné ze svých zpráv z loňského roku dali vedení školy jasné ultimátum. Buď budou dívkám v hodinách učitelé vyprávět o homosexualitě a změně pohlaví, nebo bude škola uzavřena. Přitom při první návštěvě školy v roce 2013 inspektoři z Ofstedu ve své zprávě konstatovali, že škola poskytuje vyhovující vzdělávací program ve všech oblastech. To samé bylo dle deníku Daily Mail řečeno i v dalších zprávách.

Problém nastal při návštěvě školy v říjnu 2016. „Žáci nejsou dostatečně vzdělávání v otázkách odlišné sexuální orientace, což omezuje jejich duchovní, morální, společenský i kulturní rozvoj. V důsledku toho nejsou žáci schopni porozumět základním britským hodnotám. Zejména se jedná o transgender a odlišnou sexuální orientaci. Žáci tak nemají dostatečně znalosti o odlišných pohlavích a odlišné sexuální orientaci.“

Jednání inspektorů Ofstedu vzbudilo pobouření v celé místní židovské komunitě. Inspekce školy totiž hned několikrát proběhla v rámci „neohlášených inspekcí“, které se provádějí jen v případě, že existuje vážné porušení pravidel. Na rozdíl od mnoha muslimských škol přitom ze strany zdejších učitelů rozhodně nehrozí šíření nenávistí a následná radikalizace židovských dívek. „Toto je sociální inženýrství v praxi a nic jiného,“ stěžuje si ředitel školy Rabbi Abraham Pinter.

„Inspektoři z Ofstedu jsou posedlí bojem s problémy, které v naší komunitě neexistují. Doporučuji jim, aby se šli zeptat na místní policejní stanici, kdo stojí za nenávistí vůči homosexuálům. My jsme slušní a tolerantní lidi a nikoho nediskriminujeme. Proč bychom měli být nuceni učit dívky o něčem, co nemá nic společného s jejich životem? Naše komunita podporuje toleranci vůči všem, což ale musí probíhat obousměrně. Toho jsem si o Ofstedu bohužel nevšiml,“ říká rabín.

Neohlášené inspekce Ofstedu se přitom často týkají katolických škol. Ve výsledných zprávách je často poukazováno na to, že školy nedostatečně ctí „britské hodnoty“. Učitelé na těchto školách totiž využívají ke vzdělávání Bibli, kde je mj. manželství definováno jako vztah mezi mužem a ženou, a nikoli osobami stejného pohlaví. Právě kvůli tomu potom inspektoři nábožensky orientovaným školám snižují hodnocení minimálně o jeden stupeň. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…