Budvar se zatím prodávat nebude, ujistil ministr. Babišovi navzdory

30.01.2014 14:30

Ministr zemědělství Marian Jurečka v současnosti nevidí žádný důvod pro prodej Budějovického Budvaru. O prodeji přitom hovoří ministr financí Andrej Babiš. Podle Jurečky koalice osud Budvaru zatím neřešila, prozradil v rozhovoru pro Českobudějovický deník.

Budvar se zatím prodávat nebude, ujistil ministr. Babišovi navzdory
Foto: Budějovický Budvar
Popisek: Stáčírna plechovek Budějovické Budvaru

„Pro mne je to nyní předčasné hodnotit. Na ohodnocení celkového fungování Budvaru budu potřebovat čas se s pivovarem seznámit. Já nyní nevidím jediný důvod, proč by měl být Budějovický Budvar prodán,“ prohlásil čerstvý ministr zemědělství.

Nákupní patriotismus

V rozhovoru pak hovořil o svých plánech v resortu. „Stát by měl podporovat především živočišnou výrobu. V rámci rostlinné pak má podporovat zelinářství a ovocnářství, tedy odvětví, která jsou schopná vytvářet nejvíce pracovních míst. U Lesů ČR je pro mě zásadní dokončit výběr nového generálního ředitele. Chci také změnit systém udělování zakázek na těžbu dřeva ve státních lesích tak, aby se k nim mohly dostat i malé a střední regionální firmy,“ uvedl.

V plánu má i ochranu zemědělské půdy proti pokračujícímu zastavování. „A rád bych propagoval nákupní patriotismus Čechů v oblasti potravin. K propagaci značek Klasa či Regionální potravina není potřeba navyšovat rozpočet, ale spíše účelněji než doposud vynakládat určené prostředky,“ dodal Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…