Byl spáchán zločin. Jde o uplácení a vyhrožování. Máme svědky, napsal irácký křesťanský uprchlík dříve spolupracující s uprchlickou nadací, kterou stopnul Chovanec

11.04.2016 11:17

Křesťanský uprchlík z Iráku a generální ředitel křesťanské organizace ICOM Salman Hasan, který se od počátku angažoval v pomoci křesťanským uprchlíkům v Iráku a zprostředkovával kontakt i Generaci 21 v projektu přesídlení křesťanských uprchlíků do ČR, poskytl své prohlášení ParlamentnímListům.cz, kde se vyjadřuje ke svému spojování s Martinem Konvičkou a k údajně nekalým praktikám Generace 21.

Byl spáchán zločin. Jde o uplácení a vyhrožování. Máme svědky, napsal irácký křesťanský uprchlík dříve spolupracující s uprchlickou nadací, kterou stopnul Chovanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Salman Hasan

Salman Hasan popírá, že by byl „konvičkovec“, jak uvedla některá média. Říká, že se s Martinem Konvičkou setkal na přednáškách o islámu, ale to, že vedle někoho vystupuje na veřejném semináři, z něj ještě nedělá „konvičkovce“. Za celý svůj život prý potkal Konvičku třikrát. „Když půjdeme na veřejné setkání sociálních demokratů či Bloku, tak to z nás nedělá jednoho z nich,“ uvedl Hasan.

Anketa

Myslíte si, že Češi jsou rasisté a xenofobové?

9%
91%
hlasovalo: 9082 lidí

Deset tisíc dolarů

Dle něho záležitost s Konvičkou má odpoutat pozornost od hlavního bodu, kterým je Generace 21. „Pracovali jsme s křesťanskými uprchlíky v Iráku, a když fond Generace 21 nabídl ‚pomoc‘, tak jsme přijali nevědouce, jakou agendu mají. Pouze jsme mysleli na blaho křesťanských uprchlíků a jak jim pomoci. Bez našeho vědomí fond Generace 21 prostřednictvím osoby Jana Talafanta deklarovala úmysl podplatit osobu deseti tisíci dolary, aby ‚proboxovala‘ projekt (Without our knowledge Fond Generation 21, through the person of Jan Talafant, declared the intention of bribing a person with TEN thousand US dollars in order to ‘box the project’ through). Existují svědci a zapsaná prohlášení. Zločin byl spáchán, ale nikdo o tom nemluví, protože lidé jsou zaměstnáni diskusí o mém údajném vztahu s panem Konvičkou,“ uvedl Salman Hasan jménem organizace ICOM.

Hasan se vrátil k tomu, že Generace 21 sama sebe prohlašuje za politicky neutrální, přitom ředitel Nadačního fondu Generace 21 Jan Talafant je ze Strany zelených, v jejímž programu je legalizace homosexuálních manželství. „Jako křesťané takový program nepodporujeme. Je zvláštní, pokud někdo pomáhá křesťanským uprchlíkům, a nevěří v křesťanského Boha a jeho zákony,“ uvedl na adresu Talafanta Hasan.

celé prohlášení Salmana Hasana ZDE

Vyhrožování?

„Obdrželi jsme mnoho zpráv od křesťanských uprchlíků a českých dobrovolníků o nepříliš laskavém chování pana Talafanta a jak s nimi zacházel – dle našeho názoru není zákonné řvát na uprchlíky a vyhrožovat jim. To by se mělo vyšetřit. Veřejnost byla oklamána a obelhána fondem Generace 21 a my to podložíme důkazy,“ řekl Hasan.

„Je lží, že chci pomoci svému bratrovi a že to je muslim, postaví se sám za sebe a bude svědčit o pravdě. Pan Saad byl další obětí fondu Generace 21. Prohlásili (prostřednictvím Martina Fredla), že dvě osoby změnily svůj názor na poslední chvíli a rozhodli se zůstat v Iráku. To není pravda. Jejich víza byla přeškrtnuta velkým X, ačkoli úředník na konzulátu jim vzkázal prostřednictvím mě a dalších lidí, kteří tam byli, včetně Firase, že vízum je platné po 90 dní a že mohou přijít do České republiky, až se dcera dostane z nemocnice. Poslední skupina uprchlíků přijela 20. března, ale konzulát pracoval pouze do 17. března. Čtyři dny před tím, než skupina odletěla, víza byla zrušena, a ne na poslední chvíli a ne proto, že se Saad rozhodl zůstat v Iráku. Dosvědčí to sám za sebe. Máme rovněž zprávy z mobilu dokazující toto tvrzení,“ dodal Hasan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…