Bývalý ODSák Janeček vyzývá ke spolupráci pravicových stran

22.12.2013 10:03

Před třemi dny proběhlo jednání mezi pověřeným předsedou Občanské konzervativní strany (OK strana) Jiřím Janečkem a Petrem Bajerem, předsedou Strany soukromníků České republiky. Oba se shodli, že v budoucnu bude nezbytná větší spolupráce mezi jednotlivými konzervativními pravicovými stranami.

Bývalý ODSák Janeček vyzývá ke spolupráci pravicových stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

Janeček se do širšího povědomí veřejnosti dostal svým vstupem do pražského zastupitelství za ODS v době, kdy stál v čele hlavního města Pavel Bém. V srpnu tohoto roku ODS opustil s odůvodněním, že stranu ovládá jen úzká skupina lidí, a jako taková je strana nereformovatelná.

V loňském roce vyplavalo na povrch, že Janeček vymáhá dva miliony po podnikatelce Evě Krejčí. „Mám doma sám dítě s těžkou srdeční vadou a syn mé sestry je nevidomý. Celý svůj poslanecký plat jsem tehdy věnoval na charitu, udělal jsem, co jsem považoval za správné. Jak je vidět, příště budu více přemýšlet,“ reagoval tehdy na svou kauzu.

Cílem je dlouhodobá a korektní spolupráce

V listopadu založil novou konzervativní stranu OK, která vychází z Pravé frakce – ta vznikla v únoru ještě jako součást ODS. A dnes nabádá k úzké spolupráci s ostatními podobně zaměřenými partajemi, zvláště se Stranou soukromníků ČR. „Po nalezení průniků v mnoha tématech se oba předsedové shodli na nutnosti spolupráce pravicových konzervativních stran a uskupení,“ stojí v oficiálním prohlášení po jednání, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Podle informací v prohlášení oba předsedové věří v dlouhodobou spolupráci nejen ve volbách do Evropského parlamentu, ale i ve volbách komunálních a při práci odborných programových skupin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…