Bývalý personální náměstek Českých drah Milan Ruttner vrátil svému někdejšímu zaměstnavateli téměř sedm milionů korun

26.05.2017 14:18

Ještě ve funkci personálního náměstka Českých drah Milan Ruttner vymyslel a navrhl nový systém odstupného. Sám Ruttner měl ve smlouvě dodatek, že pokud ve funkci zůstane déle než rok, vznikne mu nárok na jednorázové vyplacení částky vypočítané podle schváleného vzorce. Poté, co mu podle tohoto nového systému, který byl schválen představenstvem ČD, vznikl nárok na vyplacení tzv. zlatého padáku, podal sám od sebe výpověď. Ruttner svou funkci opustil po dvanácti měsících a 13 dnech. Tedy 13 dní poté, co měl nárok na odstupné. České dráhy mu ale obrovské odstupné odmítly vyplatit.

Bývalý personální náměstek Českých drah Milan Ruttner vrátil svému někdejšímu zaměstnavateli téměř sedm milionů korun
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Mimo jiné za odmítnutím stál fakt, že České dráhy byly na rok, kdy Ruttner ve firmě pracoval, v rekordní ztrátě a také to, že systém odstupného sám navrhl a hned jak mohl, tak ho také sám využil.

Ruttner tedy neváhal a ČD zažaloval. Obvodní soud pro Prahu 1 dal za pravdu Ruttnerovi a nařídil ČD, aby peníze byly vyplaceny, Městský soud v Praze verdikt ale pokaždé zrušil. Ruttner tedy podal dovolání a Nejvyšší soud se v roce 2014 postavil na jeho stranu a vrátil případ městskému soudu. V prosinci roku 2014 městský soud zlatý padák ve výši téměř 7 milionu korun Ruttnerovi přiznal.

Tím ale celý případ neskončil, ČD se bránily a až teprve nyní v květnu se případ dořešil u Ústavního soudu, který se přiklonil naopak na stranu Českých drah. Soud zrušil všechny výroky soudů nižších instancí a bývalý personální náměstek Českých drah Milan Ruttner musel vrátit svému někdejšímu zaměstnavateli téměř 7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…