Máme nejlepší program a vyhrajeme. ANO slibuje nesmysly, útočil Falbr na tiskovce

14.03.2014 10:55

Sociální demokracie se vymezila vůči kampaním některých stran, které budou v květnových volbách do Evropského parlamentu (EP) bojovat o hlasy voličů. Europoslanec ČSSD Richard Falbr označil za směšné a hloupé například plány lídra hnutí ANO Pavla Teličky či kandidáta ODS Jana Zahradila. Falbr to dnes řekl novinářům.

Máme nejlepší program a vyhrajeme. ANO slibuje nesmysly, útočil Falbr na tiskovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Richard Falbr

„Naše hesla nejsou tak hloupá jako hesla jiných stran," prohlásil Falbr, který by svůj mandát rád obhájil. Za směšný označil Teličkův slib zrušení poplatků za roaming. Podle Falbra už o této věci bylo v unii rozhodnuto a roaming bude zrušen do dvou let.

Bývalý odborový předák Falbr kritizoval také hesla, která si pro svou kampaň vybrala ODS. Občanští demokraté chtějí kampaň stavět mimo jiné na odmítnutí eura a požadavku na zrušení štrasburského sídla EP. „Nepoužíváme nesmyslná hesla jako Zrušíme Štrasburk, protože to Francouzi nikdy nepřipustí," uvedl Falbr. O budoucnosti společné evropské měny zase podle Falbra „nebudou rozhodovat strany, které ve volbách získají hrozně málo".

ČSSD se chce v kampani soustředit například na to, aby unie méně regulovala trh a naopak zamezila agenturnímu zaměstnávání či zlikvidovala daňové ráje. Lídrem kandidátky ČSSD je sociolog Jan Keller.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…